"Перший рік буде важкий": Палиця розповів про проблеми, з якими зіткнуться новообрані місцеві депутати

"Перший рік буде важкий": Палиця розповів про проблеми, з якими зіткнуться новообрані місцеві депутати

Фото: УНІАН

Палиця вважає, що влада може повернутися на місця після завершення децентралізації.

Перший рік нового місцевого керівництва, яке оберуть українці на виборах 25 жовтня, буде складним, оскільки їм доведеться завершити процес децентралізації в країні. Лише після цього вирішальні рішення зможуть ухвалювати на місцях.

Про це сказав нардеп, голова політичної партії "За майбутнє" Ігор Палиця в "Сніданку з 1+1".

"Децентралізація не завершена. І повноваження, які були в керівників, депутатів місцевих чи обласних рад, чи керівників ОТГ, які оберуться, такі ж як були до цього. Так, будуть створені нові ОТГ, люди стикнуться з новою реальністю, що їм самостійно потрібно буде ухвалювати рішення. Але повноважень жодних. За прогнозами, 70% ОТГ, які будуть створені, вони не платоспроможні. Вони не будуть мати можливості виживати. Рік перший буде важкий", - сказав Ігор Палиця.

Крім того, політик зазначив, що уся влада наразі не на місцях, а в центрі. Як приклад він навів ситуацію із землями, розподіл яких здійснює Держгеокадастр.

"В обласних радах повноважень не додалося. Всі вони в Києві. До цього часу Держгеокадастр вирішує, яку землю куди записати і віддати. З десяти мільйонів гектарів державної землі лише два передано до ОТГ. Нічого не змінилося. Нам треба завершити децентралізацію, і тоді вся влада буде на місцях. Завершити її можна рішеннями в парламенті", - додав лідер "За майбутнє".

Раніше повідомлялося, що лідер партії "За Майбутнє" Ігор Палиця обурений тим, що ЦВК не забезпечила захисними масками українців, які 25 жовтня прийдуть на виборці дільниці голосувати на місцевих виборах. а підрахунками нардепа, на це потрібно було виділити 40 мільйонів гривень.  

Бізнесмен і політик Ігор Палиця про карантин, вибори в пандемію та дистанційну освіту

Бізнесмен і політик Ігор Палиця про карантин, вибори в пандемію та дистанційну освіту

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Вибори
Наступна публікація