Перспективи України вступити до Євросоюзу зараз є обмеженими – прем’єр Угорщини

Перспективи України вступити до Євросоюзу зараз є обмеженими – прем’єр Угорщини

Фото: УНІАН

Орбан наголосив, що говорити про вступ України до ЄС можна лише, якщо вона прийматиме певні основні норми та принципи.

Можливість України у майбутньому стати країною-членом Європейського Союзу нині є обмеженою.

Про це заявив прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, повідомили у прес-службі уряду.

"Я хотів би чітко сказати, що Україна хоче рухатися до спільноти Європейського Союзу, вона має намір вступити в ЄС, але сьогодні така можливість здається доволі обмеженою", - наголосив він.

На думку Орбана, Україна хотіла би наблизитися до ЄС, і тому "вона чогось очікує від спільноти Європейського Союзу".

"Правда полягає у тому, що вона може лише чогось очікувати від Європейського Союзу і від нас, якщо вона приймає певні основні норми. І цими словами я не кажу про незначні деталі, але фундаментальні принципи. Якщо вона не прийматиме такі норми і принципи, співпраця матиме іншу якість", - додав прем’єр.

Окрім цього, Орбан визнав, що взаємодія між Євросоюзом і Україною зберігатиметься і надалі, але вона "матиме іншу мету, замість тої, яку обидві сторони хотіли б досягнути, говорячи про зближення України з ЄС".

Нагадаємо, 11 липня Рада ЄС виконала останню формальність і остаточно ратифікувала Угоду про асоціацію з Україною. У Брюсселі міністри фінансів та економіки ЄС, які з'їхалися на саміт, поставили підписи під документом. 

Раніше всі країни-члени Євросоюзу вже ратифікували Угоду про асоціацію між Україною та ЄС. Після цього Нідерланди передали ратифікаційні документи до ЄС, а згодом зелене світло асоціації з Україною дали посли ЄС.

Повʼязані теми:

Наступна публікація