Піар-акція. У Раді пояснили, що для зняття недоторканності Савченко треба скласти мандат

Піар-акція. У Раді пояснили, що для зняття недоторканності Савченко треба скласти мандат

Надія Савченко / Фото: УНІАН

Пинзеник стверджує, що законодавство не передбачує такої процедури. 

Заява нардепа Надії Савченко про зняття з неї депутатської недоторканості не матиме жодних правових наслідків.  Про це заявив перший заступник голови Комітету з питань регламенту Верховної Ради Павло Пинзеник.

"Якщо народний депутат не бажає нести повний обсяг прав і обов'язків, визначених Конституцією і законами для нього, то для цього треба складати депутатський мандат", - наводить "Укрінформ" його слова.

На думку Пинзеника, заява про зняття недоторканності може виявитися лише піаром.

"Надія Савченко, напевно, придумала якійсь новий правовий інститут - самостійно за власною ініціативою зняття так званої депутатської недоторканості. Такого наше законодавство не знає. Це, скоріше, піар-акція. Нема такого поняття - зняття недоторканості", - сказав він.

Як повідомлялося,  21 лютого народний депутат України Надія Савченко написала заяву про відмову від депутатської недоторканності та опубліковала відповідне фото на своїй сторінці у Facebook. 

Раніше Савченко вийшла із партії "Батьківщина". Про таке рішення всеукраїнського об'єднання "Батьківщина" повідомив парламентарій Іван Крулько. 

Савченко виключили з делегації Верховної Ради у ПАРЄ

Савченко виключили з делегації Верховної Ради у ПАРЄ

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація