Під час обшуку в затриманого, який кинув гранату під Радою, знайшли ще один боєприпас. Відео обшуку

Під час обшуку в затриманого, який кинув гранату під Радою, знайшли ще один боєприпас. Відео обшуку

Під час обшуку затриманого / Фото: Управління МВС Києва

Проти бійця "Січі" хочуть відкрити кримінальне провадження за двома статтями.

У 21-річного бійця добровольчого батальйону спецпризначення "Січ", який 31 серпня під стінами Верховної Ради кинув у правоохоронців гранату, у рюкзаку знайшли ще одну гранату та чеку від попередньої. Відповідне відео обшуку особистих речей затриманого оприлюднила прес-служба міської міліції Києва.

"Зловмисника, якого обґрунтовано підозрюють у вчиненні правопорушення, доставили у райуправління столичної міліції. Із ним проводять слідчі дії. Під час огляду особистих речей у молодика вилучили предмет, схожий на гранату, запал до неї, чеку від іншого боєприпаса. Особу чоловіка встановлено. Це – 21-річний боєць добровольчого батальйону спецпризначення "Січ", – ідеться в повідомленні.

На відео видно, що в рюкзаку затриманого також був балончик із газом "Терен", камуфляжна форма, гроші різними купюрами (переважно по 10 і 200 гривень, загалом – приблизно до півтори тисячі), банківські картки, ніж, 2-доларова купюра.

Спочатку на відео обличчя затриманого "замилили", а під кінець – чітке зображення.

"Правоохоронці вирішують питання щодо обрання йому міри запобіжного заходу та оголошення підозри у вчиненні правопорушень, передбачених ст. 348 (Посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця) та ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Проводиться досудове розслідування. Загалом до райуправлінь столичної міліції доставлено близько 30 осіб", – уточнили у міліції.

У "Січі" вже відхрестилися від бійця, який кинув гранату під Радою – мовляв, він звільняється.

Тим часом народний депутат і лікар Ольга Богомолець повідомляє, що кількість травмованих у сутичках збільшилася до 131-го. Сім із них перебувають у важкому стані.

 

На 23.00 В військовому госпіталі - 25 поранених, два тяжких стабільних з проникаючими осколковими пораненнями легенів....

Posted by Ольга Богомолець on 31 серпня 2015 р.
 

Сухие цифры. Ради справедливости. В результате сегодняшних событий под Верховной радой различные степени ранений получил...

Posted by Mustafa Nayyem on 31 серпня 2015 р.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація