Проблеми з кредитом від МВФ та переформатування ЦВК. Перші подробиці зустрічі в Порошенка

Проблеми з кредитом від МВФ та переформатування ЦВК. Перші подробиці зустрічі в Порошенка

Фото: Сайт президента України

Рада директорів МВФ може розглянути питання виділення Україні кредиту наприкінці березня.

В Адміністрації президента завершилася зустріч політичної верхівки України. До Петра Порошенка на переговори прийшли прем'єр-міністр Володимир Гройсман, голова Верховної Ради Андрій Парубій та лідери парламентських фракцій та груп. Говорили про блокаду донбасу та відтермінування через це розгляду питання про виділення Україні кредиту від МВФ на 1 млрд доларів.

"Розмова в основному стосувалася налагодження роботи парламенту, пошуку точок дотику між парламентом та Кабміном. Ми домовилися, що меморандум МВФ буде оголошений, як тільки він буде підписаний. Також ми проаналізували наслідки блокади", - сказала заступник голови фракції "Блоку Петра Порошенка" Ірина Луценко, яку цитує "Українська правда".

Також говорили про те, що робити в ситуації, якщо МВФ не виділить черговий транш.

Луценко розповіла, що під час зустрічі Гройсман виходив на переговори з МВФ, а Порошенко подзвонив до МВФ уже після перемовин.

Розгляд питання щодо надання траншу Україні поки що перенесли на кінець березня.

Інші лідери фракцій на умовах анонімності розповіли, що Порошенко на зустрічі поводився доволі спокійно, на особисте не переходив.

"Якщо чесно, зустріч була, щоб зустрітися. Ми вже все це чули. Але добре, що почали нас запрошувати", - сказав один з нардепів.

"Емоційно виступав лише Ляшко, але він завжди так виступає", - додав інший нардеп.

Сам Олег Ляшко розповів журналістам, що в Адміністрації президента бачив того вечора також екс-прем'єра Арсенія Яценюка та екс-главу АП Бориса Ложкіна.

Ірина Луценко також повідомила, під час зустрічі обговорювали кандидатури до складу ЦВК та домовилися, що питання переформатування складу Рахункової палати парламент розгляне на засіданні 23 березня.

Нагадаємо, МВФ відтермінував розгляд питання про виділення чергового траншу кредиту Україні в розмірі 1 млрд доларів. Причина – перегляд програми через корегування макроекономічних показників, що викликано блокуванням активістами торгівлі з окупованим Донбасом і як наслідок – рішення РНБО про припинення торгівельно-транспортного сполучення з ОРДЛО.

Раніше Порошенко звинуватив у відтермінуванні траншу МВФ організаторів блокади на Донбасі.

МВФ відтермінував рішення про виділення чергового траншу Україні

МВФ відтермінував рішення про виділення чергового траншу Україні

Порошенко заявив про стабілізацію української економіки

Порошенко заявив про стабілізацію української економіки

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація