Підозрюваний у причетності до створення "ЛНР" Єфремов не відповів, чи вважає Росію агресором

Підозрюваний у причетності до створення "ЛНР" Єфремов не відповів, чи вважає Росію агресором

Підозрюваний у причетності до створення "ЛНР" Єфремов не відповів, чи вважає Росію агресором

Фото: ТСН.ua

Печерський суд розглядає запобіжний захід екс-регіоналу.

Сьогодні, 21 листопада, Печерський суд Києва розглядає запобіжний захід екс-регіоналу Олександру Єфремову, термін затримання якого спливає 24 листопада.

Як передає кореспондент ТСН з суду, засідання почалося об 11 годині з оголошення відводів стороною захисту політика. Спочатку вони скаржились на те, що їм не було повідомлено в належний спосіб про проведення засідання та вимагали відвести секретаря суду у зв'язку з цим. Після відмови у відводі секретаря почали вимагати відводу прокурорів. У перерві на запитання кореспондента ТСН, чи багато ще мають відводів, повідомили, що вистачить надовго.

Сам Єфремов присутній у судовій залі. Як і раніше стверджує, що справу проти нього фальсифікують.

"Уже 2,5 року в Луганській області не опитали тільки польових мишей. Доходить до того, що слідчі не знаходять людей, які давали б проти мене свідчення, вони приходять до судів і говорять: "ти хочеш щоб скоротили термін? Тоді підпиши оце проти Єфремова". У цій справі з'явилося 4 документи під копірку", - запевняє Єфремов.

Щодо Дня Свободи та Гідності Єфремов каже, що цей день для нього дуже важливий і, якби він мав провину перед родинами Небесної сотні, то він би попросив вибачення, але провини своєї не відчуває.

Російську агресію в Україні коментувати не хоче:

- Росія веде війну проти України?

- Це запитання поставте президенту - він підписав Мінські угоди.

- Так Росія окупант чи ні? Агресор?

- Я відповів на запитання.

Нагадаємо, Єфремова затримали в аеропорту "Бориспіль", коли він намагався вилетіти до Відня. Його підозрюють у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, а саме – у причетності до створення так званої "ЛНР". Зазначається, що екс-регіоналу ще можуть пред'явити звинувачення у фінансуванні тероризму. Підозру Єфремову вручили в неділю, 31 липня.

1 серпня колишньому нардепу обрали запобіжний захід - тримання під вартою. Раніше Єфремова вже затримували двічі – за висловлювання в Раді, які, за версією слідства, мали ознаки сепаратизму та за участь у прийнятті "драконівських законів".

Кореспондент ТСН Валентина Мудрик

Печерський суд вирішуватиме , чи подовжувати арешт екс-регіоналу Єфремову

Печерський суд вирішуватиме , чи подовжувати арешт екс-регіоналу Єфремову

Повʼязані теми:

Наступна публікація