"Підспівали" адміністрації США": РФ вишле п’ятьох польських дипломатів, Варшава готує відповідь

"Підспівали" адміністрації США": РФ вишле п’ятьох польських дипломатів, Варшава готує відповідь

Фото: Associated Press

У Польщі готові на кроки у відповідь Росії.

Москва оголосила про висилку п'яти польських дипломатів у відповідь на дії Варшави.

Про це 16 квітня йшлося в офіційній заяві МЗС РФ.

"Звернули увагу, як швидко в Варшаві "підспівали" адміністрації США, зажадавши від'їзду з Польщі трьох російських дипломатів", - йдеться у повідомленні. 

Своєю чергою, в МЗС Польщі вже відреагували на рішення Москви, поінформувало TVP.INFO.

"Ми спокійно чекаємо офіційної інформації щодо оголошеного рішення. Інформація на веб-сайті російського міністерства закордонних справ не є дипломатичною формулою надання офіційної інформації. Ми готові до російських заходів у відповідь і розглянемо їх, коли отримаємо деталі" - сказав заступник глави МЗС Польщі Шимон Шинковський вель Сенк, зазначивши, що офіційною формулою є передача ноти послу або міністру закордонних справ.

"Ми не отримали жодної такої записки", - підкреслив він.

Нагадаємо, що 15 квітня МЗС Польщі підтвердило інформацію про оголошення персонами нон ґрата трьох російських дипломатів. Як заявили у відомстві, підставою для такого рішення стало порушення зазначеними особами умов дипломатичного статусу, а також дії на шкоду Республіці Польща.

Окрім того, 15 квітня Міністерство закордонних справ Польщі викликало до штаб-квартири російського посла Сергія Андрєєва. Відповідно до інформації від джерела, виклик пов'язаний, зокрема, із введенням США нових санкцій проти Росії. Ще одна причина - це нинішня ситуація на східному кордоні України. 

Новини світу: у Польщі підтримали американські санкції проти Росії

Новини світу: у Польщі підтримали американські санкції проти Росії

Повʼязані теми:

Наступна публікація