Підстрелений Пашинським чоловік про закриття справи: "Його нагородять іще, мабуть"

Підстрелений Пашинським чоловік про закриття справи: "Його нагородять іще, мабуть"

Підстрелений Пашинським чоловік про закриття справи: "Його нагородять іще, мабуть"

Юристи Хімікуса планують продовжити змагання за правду в судах.

В'ячеслав Хімікус і його адвокат дізналися про закриття справи проти Сергія Пашинського з його Facebook. Офіційних документів від слідства вони ще не отримували, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

"Його нагородять іще, мабуть. А мене… Раніше неповнолітніх за вухо тягали, а тепер до мене – ще ж адміністративна справа", - каже чоловік, із яким у політика виник конфлікт на дорозі. Це сталося у передноворічну ніч. Хімікус із пляшкою слабоалкоголки повертався додому з гостей і розмовляв телефоном із дружиною, коли його попросив про допомогу водій буса, котрий заглух. Разом чоловіки взялися штовхати машину, аби прибрати її з дороги, котрою в цей час їхала машина Пашинського з його дружиною за кермом. Жінка у грубій формі дорікнула чоловікам, що в буса не ввімкнуті габарити. "Вони ж такі літературні… Ну, як поставила питання, так я і відповів", - каже Хімікус.

Стрілянина на дорозі: ГПУ закрила справу проти нардепа Пашинського

Стрілянина на дорозі: ГПУ закрила справу проти нардепа Пашинського

Далі версії різняться. Свою Сергій Пашинський описав у соцмережі. "Наше прохання… дуже розлютило одного з чоловіків поряд з машиною, як виявилося, дуже нетверезого. Я мав пістолет, зробив попереджувальний постріл у повітря. Нападника це не зупинило, він сильно вдарив мене пляшкою по голові, я впав на землю. Мені вдалося зупинити кривдника, лише коли лежачи вистрілив йому у ногу", - твердить політик. За версією ж В'ячеслава, Пашинського в машині він і не побачив, бо після словесної перепалки авто від'їхало геть. Він і надалі штовхав автобус, аж поки не почув крик за спиною. "Мордою в підлогу – щось таке пролунало. Ну, пробачте… Коли я побачу ствол у себе в грудях – я будь-кого ударю", - каже Хімікус.

Внаслідок пострілу Пашинського в Хімікуса на чотири частини роздробили стегнову кістку. "Нозі прийшли кранти", - коментує чоловік, який тепер вимушений ходити з паличкою. Дружина В'ячеслава все що відбувалось, чула по телефону – чоловік просто не вимкнув його, коли штовхав авто. За кілька хвилин вона вже була поруч. "Багато друзів говорили, яка я молодець. Але це було вже потім, спершу був стан шоку", - розповіла вона. І в поліції, і в лікарні їй казали, що винен саме чоловік, хоча вона все чула на власні вуха. В'ячеслав тривалий час пролежав у лікарні, переніс операцію, а нині – непрацездатний. "Покалічене життя. Моє, мого чоловіка, дітей – і на цьому все закінчити неможна", - твердить жінка.

Постраждалим себе називав і Пашинський. Зараз він у відпустці – вдома у нього ніхто не відчиняє, на телефонні дзвінки та SMS відповіді немає. Але у себе на сторінці в соцмережі політик похвалився, що слідство довело – він оборонявся. До свого посту нардеп додав і текст постанови, але цей документ уже недоступний для перегляду. Збереглося його фото: "В діях Пашинського відсутній склад кримінальних правопорушень, оскільки останній діяв у стані необхідної оборони. В діях Хімікуса може вбачатися склад адмністративного порушення, тобто лайка в громадських місцях, чіпляння до громадян".

У Генпрокуратурі справжність документа не заперечують, але коментувати його відмовилися. Адвокати ж В'ячеслава кажуть, що неодноразово звертались до суду на порушення під час слідства. Тому оскаржуватимуть постанову, щойно офіційно її побачать. "Ми поки що не отримали цю постанову. Ми прочитали її на сторінці Пашинського. Фактично, прокуратура визнала, що за дрібне хуліганство, точніше за нецензурну лайку – можна стріляти в людей", - вважає юрист-захисник Хімікуса.

Ані вибачень, а тим паче компенсацій від нардепа родина Хімікусів не бачила. Невдовзі в них має народитися третя дитина. Як прогодувати сім'ю, Вячеслав не знає – вантажівку, на якій працював, через стан здоров'я і оплату лікування довелося продати. Іншого варіанту, як у суді довести свою правоту і отримати компенсацію, він не бачить.

Кореспондент ТСН Олександр Романюк

Повʼязані теми:

Наступна публікація