Пілоти без шевронів, вертольоти без номерів: свідок втечі Януковича розкрив у суді шлях політика до Росії

Пілоти без шевронів, вертольоти без номерів: свідок втечі Януковича розкрив у суді шлях політика до Росії

Фото: Getty Images

З-під Бердянська Януковича забрали дивні гвинтокрили, а в українця з’явилася нова охорона.

Співробітник УДО Віктор Резніченко під час суду у справі про держзраду Віктора Януковича детально розповів про шлях політика з України до Росії. Він розпочався з Межигір’я під Києвом іще 19 лютого 2014 року, коли в тамтешній резиденції почали активно збирати та пакувати у вантажівки речі, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Янукович особисто контролював цей процес і в наступні дні, а ввечері 21 лютого з охороною двома гелікоптерами вилетів до Харкова, де в інтерв’ю назвав себе законно обраним президентом, який не має наміру залишати межі країни. Вже з харківського аеропорту в небо у невідомому для свідка Резніченка напрямку піднялися два гелікоптери, проте через годину льоту за командою новопризначеного спікера парламенту Олександра Турчинова авіація мала повернутися назад, але вертольоти приземлилися в Донецьку. Там Янукович із охороною пересідають у літаки, але їх вильоту перешкоджають прикордонники.

Співробітник УДО у суді розповів подробиці втечі Віктора Януковича

Співробітник УДО у суді розповів подробиці втечі Віктора Януковича

Тоді почет машинами рушає  в напрямку Криму, а в полі біля Бердянська в ніч на 23 лютого пересідають у два гелікоптери МІ-8 без бортових номерів. "Пілоти мені невідомі, вони були у спецспорядженні, але без розпізнавальних знаків на уніформі. Я так думаю, що це були пілоти Російської Федерації", - розповів Резніченко. Вранці 23 лютого свідок і втікач, котрий уже був під додатковою охороною невідомих, приземлилися в  аеропорту російської Анапи. Наступна зупинка сталася вже на аеродромі в оточенні російських військових і російського транспорту у Криму. Востаннє свідок бачив Януковича в Севастополі на території військової частини РФ. 

У суді Резніченко заперечив обстріл кортежу Януковича, про який той заявив ще з Харкова. За словами свідка, дорогою до Харкова справді обстріляли автомобіль зі співробітниками УДО, але в тій машині Янукович ніколи не їздив. Як саме втікач опинився в Ростові-на-Дону, свідок не знає.

Кореспондент ТСН Валентина Доброта

Повʼязані теми:

Наступна публікація