Пішли вечеряти. Пресконференцію за підсумками "нормандської" зустрічі перенесли

Пішли вечеряти. Пресконференцію за підсумками "нормандської" зустрічі перенесли

Фото: Associated Press

До преси лідери чотирьох країн мають вийти о 23:00 за київським часом.

У Парижі досі триває зустріч у "нормандському форматі" щодо ситуації на Донбасі, на якій присутні президент України Володимир Зеленський, президент Росії Володимир Путін, канцлерка Німеччини Ангела Меркель, президент Франції Еммануель Макрон.

Спочатку зустрічі відбулися в двосторонніх форматах. Потім за стіл переговорів сіли всі чотири лідери країн. Після того Путін і Зеленський говорили віч-на-віч, очільник Кремля заявив, що залишився "задоволений" їх підсумками. Тепер же всі четверо пішли на спільну вечерю, де, напевно, обговорюють остаточні нюанси домовленостей.

"Зустріч Володимира Зеленського та Володимира Путіна закінчилася. Наразі переговори знову повернулися до формату "четвірки" у рамках робочої вечері", - повідомили в Офісі президента України.

Спочатку підсумкова пресконференція за результатами зустрічі в "нормандському форматі" була запланована на 20:00 за київським часом, потім її перенесли на 22:00, тепер же посунули ще на годину - на 23:00.

ТСН.Live вже веде пряму трансляцію з місця, де має відбутися пресконференція:

Нагадаємо, в Парижі 9 грудня відбувається зустріч лідерів Німеччини, Франції, України та Росії. Це - перший "нормандський саміт" з осені 2016 року.

Після прибуття Зеленського до Єлисейського палацу о 14:55 за місцевим часом (15:55 за Києвом), одразу розпочалася зустріч з президентом Франції Еммануелем Макроном, а після 16-ї - з канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель.

О 16:00 була запланована зустріч лідерів країн-учасниць "Нормандського формату", а на 18:45 – пресконференція чотирьох лідерів, однак зустріч "четвірки" розпочалася на дві з половиною години пізніше. Що до пресконференції, то очільники держав вирішили не проводити її, поки не закінчаться перемовини Зеленського та Путіна. Орієнтовно зустріч з пресою відбудеться о 21:00.

Раніше Володимир Зеленський назвав основні три питання, які будуть обговорюватися на саміті – звільнення полонених за принципом "всіх на всіх", розведення військ по всій лінії фронту, а також умови проведення місцевих виборів на окупованих територіях.

ТСН.ua розповідає деталі кожного із цих пунктів та чого очікувати від переговорів нормандської четвірки щодо Донбасу.

Історія Мінських перемовин: до чого лідери "нормандської четвірки" домовлялися усі ці роки

Історія Мінських перемовин: до чого лідери "нормандської четвірки" домовлялися усі ці роки

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зустріч "нормандської четвірки"
Наступна публікація