Після 148 днів із полону звільнили луганського журналіста Сакадинського

Після 148 днів із полону звільнили луганського журналіста Сакадинського

З полону бойовиків звільнили журналіста Сакадинського / Фото: hromadske.tv

Про це повідомила дружина звільненого представника ЗМІ.

Декілька годин тому після 148 днів полону звільнили луганського журналіста та редактора видання "Політика. 2.0" Сергія Сакадинського.

Про це повідомила дружина Сакадинського, передає "Громадське". Поки що вона може тільки підтвердити факт звільнення, це сталося близько двох годин тому.

За словами Сакадинського, полоненим говорили, що їх тримають як свідків проти злочинів групи "Бетмена". Кілька днів тому прокуратурою "ЛНР" була дана вказівка відпустити 6-х людей, а сьогодні випустили ще 4-х, зокрема і Сергія Сакадинського. Коли їх випустили, нічого не пояснили, просто відкрили двері і сказали йти.

Журналіст повідомив, що бойовики вилучили у нього всі документи, і, ймовірно, знищили. Сакадинський розповів, що група "Бетмена" неодноразово била і знущалась над людьми, дехто після цих тортур не вижив.

Журналіста затримали 3,5 місяці тому на власній дачі. Приводом стало те, що хтось розповів бойовикам нібито Сакадинський – активіст Євромайдану і "Правого сектору". При затриманні журналістові зламали руку і побили.

Нагадаємо, вчора із полону бойовиків також визволили ще одного бійця АТО – Валерія з Волині

Повʼязані теми:

Наступна публікація