Після голосування за Луценка у парламенті закрили вечірнє засідання

Після голосування за Луценка у парламенті закрили вечірнє засідання

Фото: УНІАН

Депутати розійшлися до ранку п'ятниці.

Голова Верховної Ради Андрій Парубій після ствердного голосування парламенту за кандидатуру генерального прокурора України Юрій Луценка закрив вечірнє засідання Ради і оголосив перерву до завтра.

Народні обранці зберуться у п'ятницю, о 10:00.

На сайті українського парламенту з'явилися результати поіменного голосування за призначення Юрія Луценка на пост очільника Генпрокуратури.

Як відомо, за нього віддали голос 264 депутати, утримали - 16, не голосували - 33.

Не підтримав його кандидатуру "Опозиційний блок", за винятком Юхима Звягільського, О. Нечаєва та М. Папієва.

Крім того, жодного голосу за представника "БПП" не віддала "Самопоміч", "Батьківщина" й "Радикальна партія" (За винятком нардепа Вітка, який заявляв про вихід із цієї фракції).

Із "БПП" не віддали голос Мустафа Найєм, Світлана Заліщук та Сергій Лещенко.

Нагадаємо, сьогодні, 12 травня, Верховна Рада України підтримала законопроект щодо кваліфікаційних вимог для генерального прокурора. Цим законопроектом передбачено, що на посаду генерального прокурора України може бути призначений громадянин України, який має вищу освіту та стаж роботи в галузі права, або досвід роботи у законодавчому та/або правоохоронному органі не менше 5 років.  Раніше у відповідній статті йшлося про те, що ця особа повинна мати вищу юридичну освіту і стаж роботи в галузі права не менше 10 років.

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація