Після відмови Чубарову свідчити у справі Чийгоза суд можна не проводити - адвокат

Після відмови Чубарову свідчити у справі Чийгоза суд можна не проводити - адвокат

Фото: УНІАН

Захист Чубарова шукатиме альтернативні варіанти допиту глави Меджлісу кримськотатарського народу.

Після відмови "суду" окупантів у Криму допитати главу Меджлісу Рефата Чубарова у справі щодо його заступника Ахтема Чийгоза, якого звинувачують в організації масових заворушень, захист буде шукати альтернативні варіанти допиту.

Про це заявив адвокат обвинуваченого Микола Полозов в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Після того, як відмовилися допитати Чубарова, далі суд можна не проводити", - наголосив він.

За словами Полозова, наразі процес триває, сторона захисту представляє докази, слухаються свідки.

"Ми будемо виробляти якісь варіанти альтернативного допиту Рефата Чубарова", - запевнив він.

Також Полозов зазначив, що рішення "суду" про заборону Чубарову свідчити у справі Чийгоза є політичним.

"Російська влада обирала менше з двох лих: пустити Рефата Чубарова, який був видворений за межі Криму, назад, або дискредитувати і не допитати ключового свідка у "справі Чийгоза". Був обраний другий варіант, тому що зрозуміли – якщо в Крим приїде Чубаров, велика кількість кримських татар, 50-100 тис., тоді всі ці казки, що в окупованому Криму кримським татарам добре живеться з Росією, все це піде прахом", - резюмував він.

Нагадаємо, напередодні "суд" окупантів в Криму відмовився задовольнити клопотання адвокатів на отримання дозволу для відвідування голови Меджлісу Рефата Чубарова для дачі свідчень у справі Ахтема Чийгоза.

Чийгоз був затриманий 29 січня 2015 року. Йому інкримінують "організацію і участь у масових заворушеннях біля стін кримського парламенту 26 лютого 2014 р." Ще п'ятьом кримським татарам – Мустафі Дегерменджи, Алі Асанов, Арсену Юнусова, Ескендеру Кантемирову і Ескендеру Емірваліеву – участь у масових заворушеннях. Вони відкидають звинувачення проти себе.

У МЗС України вважають справу Чийгоза проявом політичних репресій і поверненням Російської Федерації до судилищ зразка ери сталінізму.

Amnesty International жорстко відзвітувала про права людини в Криму. У річному звіті про дотримання і порушення прав людини організація зазначила про систематичні репресії, заборону зібрань і обмеження свободи слова в Криму.

Раніше так званий суд в окупованому Криму продовжив арешт заступника голови Меджлісу Ахтема Чийгоза до 8 квітня 2017 року.

Повʼязані теми:

Наступна публікація