Після жорстокого побиття та збройного поранення помер голова Народної ради Миргорода

Після жорстокого побиття та збройного поранення помер голова Народної ради Миргорода

Василь Третецький (крайній праворуч) виступає на одному з антиросійських мітингів / Фото: http://www.flickr.com/posttruckbonn

Четверо невідомих повалили його на землю посеред вулиці, сильно били та прострелили ногу.

Учора ввечері в лікарні в Харкові помер голова Народної ради в місті Миргород на Полтавщині 58-річний Василь Третецький. Його жорстоко побили посеред білого дня на одній з вулиць міста четверо невідомих ще 16 березня.

У Харкові на лікуванні чоловік перебував із 19 березня, куди його перевезли родичі. Після нападу Третецький втратив багато крові – його били ногами, вистрелили в ногу.

Ногу Третецькому медики врятували, також вони перелили потерпілому понад три літри крові, але почали відмовляти нирки, тому голову Народної ради деякий час тримали на гемодіалізі, повідомляє "Полтавщина" з посиланням на інформацію редактора миргородської газети "Майдан" Ігоря Сухомлина.

У міліції немає підозрюваних, які побили активіста. За фактом нападу раніше було порушено кримінальну справу за статтею "замах на вбивство". Основні версії: напад пов'язаний з активною політичною позицією Третецького (окрім головування в Народній раді Миргорода, він був також активним учасником Євромайдану), а також із діяльністю "до політичного періоду".

В інтернеті з'явилося відео з камери спостереження, де видно жорстоке побиття Третецького.

Поховання відбудеться 28-го березня у Харкові, передає "Інтерфакс-Україна".

Нагадаємо, Василь Третецький свого часу був міським головою Миргорода, заступником голови Харківської облдержадміністрації (ним на той час був нинішній міністр внутрішніх справ Арсен Аваков), а також радником голови Харківської ОДА з гуманітарних і соціальних питань на громадських засадах, очолював Асоціацію міст Полтавської області.

Повʼязані теми:

Наступна публікація