Після зустрічі з Макроном Зеленський полетів на переговори з однією з найвпливовіших жінок світу

Після зустрічі з Макроном Зеленський полетів на переговори з однією з найвпливовіших жінок світу

Фото: Associated Press

Переговори відбудуться на найвищому державному рівні.

У вівторок, 18 червня, має відбутися зустріч президента України Володимира Зеленського з канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель.

До Берліна Зеленський полетів після зустрічі в понеділок у Парижі з президентом Франції Еммануелем Макроном.

"Таким Парижа я ще не бачила. Ейфелева вежа, Тріумфальна Арка, Єлисейські поля проминали через вікна автомобіля, який беззупину мчить з однієї в іншу точку. Натомість - вперше Зелена зала Єлисейського Палацу, Сенат зсередини, Дім Інвалідів з короткою, але розкішною церемонією, а ще найбільший IT-хаб в Європі і знайомство з французьким бізнесом. Скрізь про дві війни: на Сході та проти корупції. І скрізь - про пришвидшення темпів зростання економіки. Зеленський веде перемовини відклавши нотатки, жартує і використовує бізнес-стратегію: як домовитися, щоб вигідно було обом сторонам?", - написала у Facebook прес-секретарка Зеленського Юлія Мендель.

Вона додала, що президент чітко пояснював свою позицію.

"Невтомна комунікація: дуже чітко, людською мовою пояснює позиції, просить допомоги у досягненні миру, поверненні полонених, розповідає про чіткі кроки в цьому напрямку. А ще - про реформи, зокрема, судову, антикорупційну, правоохоронних органів, запрошує інвесторів, запевняє в надійності як держави-партнера. Обговорили детальніше проекти в транспортній, енергетичній, інфраструктурних сферах. У Франції всі перемовини - українською. Переходить на англійську в приватних коментарях. І вже сьогодні (вечір понеділка) у Берлін. Завтра (вівторок) - зустріч із канцлером Ангелою Меркель", - зазначила Мендель.

Таким Парижа я ще не бачила. Ейфелева вежа, Тріумфальна Арка, Єлисейські поля проминали через вікна автомобіля, який...

Опубліковано Iuliia Mendel Понеділок, 17 червня 2019 р.

"Добігає кінця цей день. A з ним – і мій офіційний візит до Французької Республіки. Продуктивний день, сповнений важливих зустрічей, перемовин, приємних вражень і надії на активну співпрацю в майбутньому. Ми з Оленою Зеленською вдячні президенту Еммануелю Макрону і Бріжит Макрон за гостинність", - написав у Facebook Зеленський.

Добігає кінця цей день. A з ним – і мій офіційний візит до Французької Республіки. Продуктивний день, сповнений важливих...

Опубліковано Володимиром Зеленським Понеділок, 17 червня 2019 р.

На сайті президента зазначено, що під час візиту до Німеччини, окрім Меркель, також заплановані зустрічі з очільником парламенту, провідними представниками німецького бізнесу.

Франція за санкції проти РФ, але проти виходу країни з ПАРЄ – Макрон

Франція за санкції проти РФ, але проти виходу країни з ПАРЄ – Макрон

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація