Питання Криму залишається відкритим для всього світу, крім жителів Кремля - Кулеба

Питання Криму залишається відкритим для всього світу, крім жителів Кремля - Кулеба

Фото: Associated Press

Міністр упевнений, що Росія понесе відповідальність за злочини на анексованому півострові.

Питання повернення анексованого Криму залишається відкритим для України, а закритим його вважають лише жителі Кремля.

Про це на брифінгу заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Він наголосив, що питання буде відкритим доти, доки поки півострів не повернеться до статусу, який мав до лютого 2014 року.

"Питання Криму закрито виключно в свідомості жителів Кремля. Для решти світу і для самих росіян, які не обтяжені пропагандистськими штампами, питання Криму залишається відкритим, поки він не повернеться до складу України", - сказав Кулеба.

Міністр додав, що Росія продовжує свою агресію проти України. Так, на 14 жовтня запланована вже 12 незаконна призовна кампанія в Криму. Вона є військовим злочином і прямо заборонена міжнародним гуманітарним правом.

"Про злочини, які здійснює Російська Федерація в Криму, то всі вони належним чином документуються, фіксуються і, безумовно, настане час, коли всі вони додадуться до справи і Росія понесе за них відповідальність", - запевнив Кулеба.

Раніше речник Володимира Путіна Дмитро Пєсков прокоментував заяву президента України Володимира Зеленського про те, що він має намір шляхом мирних перемовин з Росією повернути анексований Крим і окупований Донбас. Мовляа, Москва готова йти на діалог щодо питання врегулювання конфлікту на Донбасі у межах Мінських угод, проте обговорювати з Україною чи з будь-ким іншим питання Криму Росія не збирається.

Повʼязані теми:

Наступна публікація