"План порятунку енергетики готують менеджери Ахметова": міністерка Буславець працевлаштувала сина в "Енергоатомі"

"План порятунку енергетики готують менеджери Ахметова": міністерка Буславець працевлаштувала сина в "Енергоатомі"

Фото: УНІАН

Станіслав Буславець обіймає посаду в підрозділі "Енергоатому" - "Енергоатом-Трейдинг".

Народний депутат Гео Лерос звинуватив в. о. міністра енергетики Ольгу Буславець у порушенні антикорупційного законодавства. Йдеться про конфлікт інтересів.

За даними політика, Буславець 8 травня напряму дала окреме доручення підрозділу "Енергоатому", щоб зберегти виведений раніше підрозділ, в якому працює її син Станіслав Буславець.

"Енергоатом" - оператор ядерних установок - має у своїй структурі відокремлений підрозділ. Усі ці підрозділи є невід'ємною частиною всієї компанії, а їхні керівники підпорядковуються виключно керівнику "Енергоатому". Найновіший зі створених відокремлених підрозділів ВП "Енергоатом-Трейдинг". Це підрозділ створений спеціально під новий ринок для торгівлі електричною енергією на всіх сегментах ринку, що виробляється на атомних станціях. Тобто, на атомних станціях виробляють електроенергію, а "Енергоатом-Трейдинг" її продає. І ось в цьому підрозділі у відділі торгівлі на ринку "на добу вперед" працює Буславець Станіслав Олександрович, син теперішньої т. в. о.  міністра енергетики та захисту навколишнього середовища. Міністр має повну владу над керівником "Енергоатому", саме міністр вносить до Кабінету міністрів України подання на звільнення або призначення президента компанії та його заступників - віцепрезидентів", - повідомив Гео Лерос.

За його інформацією, 23 лютого попередник Ольги Буславець Віталій Шубін затвердив нову структуру "Енергоатому", в якій "Енергоатом-Трейдинг" як підрозділ взагалі відсутній. "Буславеци, ставши тво міністра, одразу почала рятувати робоче місце свого сина, який може його втратити, якщо вже затверджена структура буде впроваджена в "Енергоатомі". Саме тому з'являються абсурдні "окремі доручення", в яких міністр доручає працювати керівнику "Енергоатому" з конкретними його ж підлеглими, серед яких і син Буславець. Якщо говорити нормою закону, це називається конфлікт інтересів в діях т. в. о. міністра", - написав народний депутат.

Лерос вимагає від НАЗК негайно вручити протокол про корупцію Буславець, після чого вона буде внесена до реєстру корупціонерів. Також політик вважає, що Буславець мають звільнити із займаної посади.

Також нардеп Лерос додав, що Буславець на посаді міністра діє виключно в інтересах олігархів, на сьогодні "Енергоатом" отримує мільярд гривень збитку щомісяця, відповідно прибуток надходить до рук олігархів. "При цьому, план порятунку енергетики готують не міністри, а менеджери Ахметова. Простими словами, монополіст поставив свого міністра і тепер Україна купує теплову та альтернативну енергію, знищуючи дешеву атомну енергетику, а інші громадяни - заручники і не можуть на це вплинути", - констатував він.

Міненергетики пропонує збільшити ціну електроенергії для промисловості та скасувати пільгову ціну

Міненергетики пропонує збільшити ціну електроенергії для промисловості та скасувати пільгову ціну

Повʼязані теми:

Наступна публікація