Поцілунки із коровами та поїздки у метро. Як привертають до себе увагу українські політики

Поцілунки із коровами та поїздки у метро. Як привертають до себе увагу українські політики

Фото: ТСН.ua

Деякі витівки дійсно збивають з пантелику.

Польоти економ-класом у літаках та посиденьки у публічних місцях  - саме такі вчинки українських політиків привертають увагу та викликають масове обговорення.

Наприклад, 19 квітня мер Києва та відомий боксер викликав фурор у соцмережах поїздкою містом на велосипеді.

Втім, обговорення викликало не так бажання Кличка продемонструвати контроль за автомобілістами стосовно велосипедистів, як захмарна ціна двоколісного "коня", на якому мер розсікав містом.

Неможливо з упевненістю сказати, чи такі дії є продуманим піар-ходом або ж продиктовані безкорисливими намірами. Однак увагу українців вони точно привертають.

ТСН.ua вирішив пригадати, як ще політики привертали увагу електорату.

Ляшко і корови

Ніжним поцілунком із представницею рогатих відзначився лідер "Радикальної партії" Олег Ляшко. Обмін "люб'язностями" відбувся 8 квітня під стінами Кабміну. Тоді там відбувався мітинг активістів, які вимагали від уряду підвищити закупівельні ціни на молоко. Перед цим туди нардеп Олег Ляшко, доярки та інші активісти пригнали двох корів.

Зауважимо, що у нардепа є вже цілий фотодоробок світлин із рогатими.

До слова, теплі "стосунки" Ляшка із коровами почалися вже давно. Ще у грудні 2011 року Ляшко намагався провести живу корову до Верховної Ради України, підтримуючи протести аграріїв. 

Тимошенко і тигреня

Ще одною "любителькою тварин" є інша українська політик – Юлія Тимошенко. Свого часу, у передвиборчій компанії, Тимошенко активно використовувала у піар-акціях бенгальське рідкісне тигреня-альбіноса, якого їй подарували організатори дитячого фестивалю "Чорноморські ігри" у 2009 році.

Однак, витримавши численні фотосесії, Тигрюля вирушила до Ялтинського зоопарку, де вже двічі народжувала малят. Однак, через анексію півострова Крим та відключення електрики троє малят з останнього приплоду тигриці загинули. 

 

Яценюк та економ-клас

Екс-прем'єр-міністр Арсеній Яценюк запам'ятався українцям не тільки "кабміном камікадзе", але й польотами в економ-класах.

У травні 2015 року тодішній очільник уряду летів до Парижу найдешевшим рейсом з усіх. Про це повідомив екс-заступник голови Полтавської облдержадміністрації Сергій Соловей. 

Пізніше Яценюк зекономив гроші і на польоті до Брюсселя. 

Фото: Facebook/Zenia Klimakin

Політика та військова техніка

Окрім подорожей дешевими авіалініями та класами, Арсеній Яценюк демонстрував активну участь у військовому житті своєї країни. Так, у жовтні 2014 року у рамках робочої поїздки на Львівщину він відвідав Яворівський полігон, найпотужніший навчальний військовий центр в Україні.

На місці Яценюк браво "осідлав" БМП-1, для підтвердження чого були одразу поширені Мережею відповідні фотографії.

Фото: Reuters

Втім не відстає від екс-прем'єра і нинішній президент України Петро Порошенко. Так само у жовтні 2015 він безстрашно випробував відремонтований винищувач Су-27 над "Міжнародним аеропортом Запоріжжя".

Втім саме фото президента у масці стало мішенню для численних жартів та мемів.  

 

Політики та громадський транспорт

Час від часу у ЗМІ з'являється інформація про те, як політики "засвітилися" у метро, або ж поспілкувалися з українцями у маршрутці.

Зокрема, очільник столиці любить проїхатися підземкою у компанії звичайних киян.

Наприклад, Володимир Кличко катався метрополітеном у лютому, не уникаючи фотоапаратів та камер, які активно фіксували його переміщення.

Фото: Bloomberg

Не гребує кататися у маршрутках і очільник Одещини Міхеіл Саакашвілі, який позує для фотографій та спілкується на камеру з пасажирами.

Посиденьки Порошенка та Садового у кафе

Зовсім нещодавно, одразу після обрання нового уряду, до Львова прибув президент України. Петро Порошенко встиг провести коротку розмову за кавою з львівським міським головою Андрієм Садовим в одній із кав'ярень культурної столиці країни, про що одразу було повідомлено на офіційному акаунті президента у Twitter. 

 

До слова, деякі політики полюбляють приковувати до себе увагу у скандальніший спосіб, ніж поцілунки із тваринами та поїздки у метро.

Зокрема, українцям запам'яталася витівка нардепа Олега Барни, який вручив Яценюку букет та намагався винести тодішнього прем'єра з трибуни під час виступу у Раді. Такі його дії спричинили жахливу бійку між депутатами та стали приводом для сотень коубів.  

Повʼязані теми:

Наступна публікація