Походження коронавірусу: ВООЗ має намір створити нову групу експертів для вивчення COVID-19

Походження коронавірусу: ВООЗ має намір створити нову групу експертів для вивчення COVID-19

Фото: flickr.com

ВООЗ закликала уряди всіх країн деполітизувати ситуацію.

Всесвітня організація охорони здоров'я має намір створити нову групу експертів для роботи над з'ясуванням походження COVID.

"ВООЗ створює прозору основу для нової науково-консультативної групи, в роботі якої, як ми очікуємо, візьмуть участь усі держави-члени", — йдеться в повідомленні.

Група буде відповідати за консультування ВООЗ для питань розробки глобальної структури для вивчення виникнення майбутніх нових патогенів з потенціалом пандемії. А щодо коронавірусу буде проведено нове дослідження.

ВООЗ закликала уряди всіх країн деполітизувати ситуацію і співпрацювати для прискорення досліджень походження коронавірусу.

Організація також сподівається на продовження попередніх місій до Китаю із вивчення походження коронавірусу для того, щоб зібрати достатньо даних про можливий витік вірусу з лабораторії в Ухані.

Нагадаємо, експерти Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), які прибули в Китай, щоб дослідити походження коронавірусу, заявили, що неможливо встановити, як SARS-CoV-2 потрапив на ринок в Ухані. Водночас вони вважають, що навряд чи він просочився з китайської лабораторії.

У дослідженні вчених з Кембридзького, Гавайського університетів і Потсдамського інституту вивчення змін клімату вчені зафіксували зміни типу рослинності в китайській провінції, що створило середовище для поширення кажанів, які є носіями SARS-CoV-2.

Нагадаємо:

  • Головний республіканець Комітету у закордонних справах Палати представників Мак Маккол оприлюднив звіт з твердженнями про наявність доказів того, що коронавірус вийшов з лабораторії Уханського інституту вірусології (WIV).
  • Всесвітня організація охорони здоров'я також провела розслідування причин пандемії і в своєму звіті дійшла висновку, що ризик нещасного випадку був "надзвичайно низьким". У звіті говориться, що "не було повідомлень про респіраторних захворюваннях, сумісних з COVID-19 протягом тижнів/місяців до грудня 2019 року, а також не було серологічних свідоцтв інфекції у робочих в результаті серологічного скринінгу на SARS-CoV-2".
  • Своєю чергою генеральний директор ВООЗ Тедрос Адханом Гебреесус визнав, що "передчасно" виключати версію витоку COVID-19 з лабораторії Уханського інституту вірусології в Китаї.

Деталі походження коронавірусної інфекції - "Секретні матеріали"

Деталі походження коронавірусної інфекції - "Секретні матеріали"

Підписуйтесь на наші канали в Telegram і Viber.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація