Покаяння Порошенка і Яценюка, проповідь Турчинова і молитва Новинського: молитовний сніданок зібрав 700 осіб

Покаяння Порошенка і Яценюка, проповідь Турчинова і молитва Новинського: молитовний сніданок зібрав 700 осіб

Фото: ТСН

Конверти з пожертвами залишав лише 1 із 20 учасників заходу.

В Українському домі відбувся 7-й національний молитовний сніданок, створений за образом та подобою американських заходів. На ньому зібралися релігійні діячі та політики, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Захід об’єднав під одним дахом владу і опозицію, загалом сніданок відвідали близько 700 осіб. "Багато постійних людей сюди приходить, наприклад Оксана Білозір, Павло Унгурян, приходить інша влада, а основна маса людей, які вірять в Ісуса, приходять сюди", - пояснила завсідниця всіх молитовних сніданків колишня нардеп Ганна Герман. Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури проблеми на роботі вважає випробуванням Божим. "Я виклик цей прийняв", - запевнив він. А голова Чернівецької облради прийшов і помолитись, і попоїсти, і попросити пробачення. "Нас Біблія учить, що ми повинні просити пробачення неодноразово кожен день", - пояснив він.

Влада, опозиція і представники основних релігійних конфесій зібралися помолитися за Україну

Влада, опозиція і представники основних релігійних конфесій зібралися помолитися за Україну

Серед  гостей були і представники Київського патріархату, і голови протестантських церковних громад, і головний рабин, і головний муфтій, а от Московський патріархат був представлений не священнослужителями, а депутатом Вадимом Новинським. Молитовні сніданки він назвав доброю традицією, і весь час сидів і читав молитви українською мовою. "Я сиджу молюся. Коли молишся – ніколи не нудно", - пояснив представник "Опозиційного блоку". Палку промову виголосив Олександр Турчинов, який проповідує в протестантській церкві, а єдиним, хто публічно покаявся, виявився екс-прем’єр Арсеній Яценюк. "Простіть мене за мої помилки, за те, що не все встиг", - сказав він.

Президент Петро Порошенко теж говорив про покаяння, але у приватному коментарі журналістам. "Кожен день, кожен день я починаю молитву ранкову з каяття, і раджу всім так", - зізнався він. І пояснив, що найбільше його хвилює тотальна корупція, яка вселяє в суспільство зневіру до своєї влади. А от голова СБУ Василь Грицак не визнає, що порушив одну із заповідей і збрехав українцям, що журналіста Аркадія Бабченка вбили – каже, що це був експеримент. "Це передбачено нашим законодавством", - пояснив він.

Увінчала захід спільна молитва за владу – президента, очільника уряду, міністрів, депутатів, суддів. Мета сніданку була благодійна – зібрати гроші для служіння капеланів на Донбасі. Серед тих, хто впродовж чотирьох годин їв, пив і молився, лише щодвадцятий поклав конверт на виході.

Кореспондент ТСН Ольга Василевська

Повʼязані теми:

Наступна публікація