Поклонська заговорила про хвору уяву, коментуючи підозру у порушенні законів та звичаїв війни

Поклонська заговорила про хвору уяву, коментуючи підозру у порушенні законів та звичаїв війни

Фото: УНІАН

"Екс-прокурорка" окупованого Криму порадила генпрокурору України вивчити кримінальне право.

Колишня "прокурорка" окупованого Криму Наталія Поклонська назвала оголошену їй підозру у порушенні законів та звичаїв війни "банальною спробою залякати" та "хворою уявою влади в Україні".

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

"Особливо тяжкі порушення міжнародного гуманітарного права і військові злочини, у вчиненні яких мене додумався звинуватити Луценко (генеральний прокурор України Юрій Луценко - прим.ред.) - це хвора уява нинішньої влади в Україні, яка продовжує знищувати власний народ і колись квітучу Україну", - заявила вона.

Також Поклонська порадила генпрокурору вивчити ознаки і склад злочину, передбаченого статтею 438 КК України "Порушення законів та звичаїв ведення війни", у вчиненні якого її звинуватили.

Україна звинувачує Наталію Поклонську у державній зраді

Україна звинувачує Наталію Поклонську у державній зраді

"Будучи в місцях не таких віддалених, Генеральний прокурор України не встиг освоїти матеріальну частину Кримінального кодексу України, в тому числі розділ "Злочини проти миру, безпеки, людства і міжнародного правопорядку". Нехай компетентні співробітники ГПУ навчать Генерального прокурора України Луценко кримінального права. А така дурна заява і чергове незаконне обвинувачення на мою адресу - це банальна спроба залякати", - наголосила "екс-прокурорка".

Окрім цього Поклонська розповіла, що минулого тижня їздила на Донбас і "забрала десятки дітей, які потребують термінової медичної допомоги".

"Не бачила я там Генерального прокурора України, який зобов'язаний захищати права дітей. Надання допомоги тим, кого такі "прокурори" викреслили з життя - це те, над чим їм треба задуматися, бо завтра їх точно також спишуть інші ляльководи. Що стосується мене, то як допомагала дітям, так і буду допомагати", - резюмувала вона.

Будучи в местах не столь отдалённых, Генеральный прокурор Украины не успел освоить материальную часть Уголовного кодекса...

Опубликовано Натальей Поклонской Cреда, 10 октября 2018 г.

Нагадаємо, 10 жовтня прокуратура Автономної республіки Крим оголосила про підозру колишній "прокурорці" окупованого Криму у порушенні законів та звичаїв війни.

Раніше Поклонській оголосили про підозру у державній зраді, закликах до повалення конституційного ладу, створенні організованої злочинної групи.

Повʼязані теми:

Наступна публікація