Поліція втрутилися в роботу двох виборчих округів на Чернігівщині – КВУ

Поліція втрутилися в роботу двох виборчих округів на Чернігівщині – КВУ

Фото: Associated Press

Спостерігачі зафіксували проблеми в Корюківці та Прилуках.

На виборчих округах № 207 і № 210 Національна поліція втрутилася у виборчий процес. Про це повідомляють у Комітеті виборців України.

Спостерігачі КВУ: вибори у в.о. 207 та 210 відзначаються втручанням з боку Національної поліції За повідомленням...

Опубліковано КОМІТЕТ ВИБОРЦІВ УКРАЇНИ Неділя, 21 липня 2019 р.

Зокрема, спостерігачі повідомляють про 3-годинне блокування роботи окружної виборчої комісії №207 у Корюківці. Там мала відбуватися передача виборчої документації, однак правоохоронці зупинили роботу членів ОВК. "Офіційною причиною було вказано проведення слідчих дій стосовно законності встановлення камер відеоспостереження. Члени ОВК сприйняли дії по блокуванню як тиск на комісію, що призвело до подання головою ОВК заяви до Державного бюро розслідувань", - розповіли в КВУ. Із цього ж окружкому також повідомляють про перевірку особистих речей громадян на вході, котру здійснюють поліцейські, котрі пояснюють свої дії надходженням повідомлень про замінування приміщення.

Гречка не в тренді: які способи підкупу виборців використали кандидати

Гречка не в тренді: які способи підкупу виборців використали кандидати

На 210-му окрузі "мали місце факти вилучення представниками поліції особистих речей (планшетів) низки представників громадської організації, яка проводила екзитпол у межах виборчого округу. Адвокат громадської організації звернувся із заявою до ДБР про зловживання представниками поліції службовими повноваженнями". На думку спостерігачів, такі дії представників поліції значною мірою можна трактувати, як політично вмотивовані.

Округ 210 охоплює місто Прилуки, Бобровицький, Козелецький і Прилуцький райони Чернігівської області. Округ 207 охоплює місто Новгород-Сіверський, Городнянський, Коропський, Корюківський, Новгород-Сіверський, Семенівський, Сновський і Сосницький райони Чернігівської області.

Нагадаємо, 21 липня в Україні відбулися позачергові парламентські вибори. Причиною їхнього проведення стало те, що на інавгурації президент України Володимир Зеленський заявив, що розпускає Раду XVIII скликання через формальну відсутність коаліції від 2016 року.

Згідно з даними головних екзитполів, на виборах перемогу здобула партія "Слуга народу". Вона набирає трохи більше 44%. Також до парламенту проходять "Опозиційна платформа – За життя" (понад 12%), "Європейська Солідарність" (понад 8%), "Батьківщина" (близько 7,5%) та "Голос" (близько 6%). На межі статистичної похибки перебуває також і партія "Сила і честь".

Повʼязані теми:

Наступна публікація