"Політична помста". Янукович відреагував на арешт екс-соратника Лавриновича

"Політична помста". Янукович відреагував на арешт екс-соратника Лавриновича

Фото: УНІАН

Він вважає справу про конституційний переворот "мильною бульбашкою".

Президент-утікач Віктор Янукович прокоментував арешт екс-міністра юстиції Олександра Лавриновича і вважає справу про конституційний переворот 2010 року сфабрикованою.

Текст його звернення оприлюднив прес-секретар Юрій Кірасір в Facebook.

"АРЕШТ ЕКС-МІНІСТРА ЮСТИЦІЇ ОЛЕКСАНДРА ЛАВРИНОВИЧА – ЦЕ АГОНІЯ НИНІШНЬОЇ ПОЛІТИЧНОЇ ВЕРХІВКИ ВЛАДИ УКРАЇНИ", - О. Ф. Я...

Posted by Юрій Кірасир on Wednesday, September 20, 2017

"Арешт екс-міністра юстиції Олександра Володимировича Лавриновича – це агонія і політична помста нинішньої верхівки влади України, яка намагається фабрикувати кримінальні справи проти своїх політичних опонентів", - заявив Янукович.

Він вважає, що справа Лавриновича виявиться "черговою "мильною бульбашкою".

"Я розумію той колосальний тиск, який чинить нинішня влада на суддів для ухвалення потрібних для неї рішень, проте вірю, що є й ті, які стоять на боці закону і скасують незаконне рішення про арешт Олександра Лавриновича", - заявив Янукович.

ГПУ розслідує справу щодо Конституційного перевороту 2010 року, який призвів до захоплення державної влади шляхом розширення в неконституційний спосіб повноважень президента України за рахунок звуження ролі і повноважень парламенту і уряду. Про підозру у справі оголосили Лавриновичу і Януковичу.

15 вересня Печерський суд Києва ухвалив рішення про запобіжний захід колишньому міністру юстиції Олександру Лавриновичу: екс-чиновник буде утримуватися в СІЗО протягом двох місяців, до 2 листопада включно.

Повʼязані теми:

Наступна публікація