Польща, Литва та Україна закликали до посилення санкцій проти РФ

Польща, Литва та Україна закликали до посилення санкцій проти РФ

Фото: Getty Images

Відповідне рішення міститься у підсумковому звіті міжпарламентської асамблеї трьох країн.

Об'єднати зусилля проти російської агресії домовилися у Вільнюсі спікери трьох країн - Литви, Польщі та України. Там відбулася дев’ята сесія міжпарламентської асамблеї цих держав, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

На ній обговорювали питання спільної інформаційної, енергетичної, військової та кібер безпеки. Створено новий, четвертий комітет асамблеї – з питань безпеки.

Міжпарламентська асамблея Литви, Польщі та України створила новий комітет з питань безпеки

Міжпарламентська асамблея Литви, Польщі та України створила новий комітет з питань безпеки

У кінцевому документі асамблеї  голови парламентів трьох країн закликали ЄС та країни G7 запровадити нові санкції проти Росії через ії агресивні дії в Азовському морі. "Проблеми України – це проблеми Європи, і це наші спільні пробеми, і ми однозначно підтримуємо Україну на шляху до євроінтеграції, і ми не змінимо своєї позиції", - запевнив маршалок Сенату Республіки Польща Станіслав Карчевський.

Також у Вільнюсі підтримано створення єдиного східноєвропейського енергетичного хабу. "Це об'єднання наших зусиль, як і щодо об'єднання наших електростанцій, так і щодо постачання газу. Адже скраплений газ, який сьогодні постачається в Балтію і газові родовища, які є в Україні, разом можуть створити великий комплекс дій, який дозволить нам вийти повністю на енергетичну незалежність від Росії", - пояснив голова Верховної Ради України Андрій Парубій.

Повʼязані теми:

Наступна публікація