Польща спростувала інформацію про відбудову пам’ятників УПА

Польща спростувала інформацію про відбудову пам’ятників УПА

Фото: Getty Images

Польща спростувала слова посла України Андрія Дещиці про реконструкцію українських місць пам'яті.

В Адміністрації президента Польщі Анджея Дуди заявили, що ухвали про відновлення українських пам’ятників УПА на півдні країни не було.

Про це заявив держсекретар Канцелярії президента Польщі Кшиштоф Щерський, передає wPolityce.

"Немає інших домовленостей, крім тих, які включені до комюніке, опублікованого після спільного засідання в Кракові. Нічого про реконструкцію пам’ятників немає", - повідомив Щерський.

Чиновник також додав, що всі домовленості між Україною та Польщею містяться комюніке, підписаному під час зустрічі у Кракові 17 листопада.

Натомість Щерський зазначив, що зараз завданням України є забезпечити хорошу атмосферу перед офіційним візитом президента Польщі Анджея Дуди до України.

Польща змінює правила працевлаштування іноземців

Польща змінює правила працевлаштування іноземців

Нагадаємо, раніше посол України в Польщі Андрій Дещиця заявив, що в результаті домовленостей між країнами було ухвалено рішення про відновлення зруйнованих українських пам’ятників на півдні Польщі.

Напруження у стосунках між Польщею та Україною з'явилася після заяв міністра закордонних справ Польщі Вітольда Ващиковського. Він сказав, що його країна починає здійснювати процедури для недопуску до Польщі українців з антипольськими поглядами і обіцяв оприлюднити чорний список таких осіб. Українське МЗС у відповідь наголосило, що в Україні немає антипольських настроїв і запропонувало полякам підписати своєрідну дорожню карту історичного примирення. 

Майбутній візит президента Польщі Анджея Дуди до Харкова відбудеться через декілька тижнів та передбачатиме розширену програму в сфері безпеки. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація