"Польські" зарплати в Україні, та "зашквари" нардепів. Про що говорив Зеленський в новому відео ОП

"Польські" зарплати в Україні, та "зашквари" нардепів. Про що говорив Зеленський в новому відео ОП

Фото: Офіс президента України

Зеленський зазначив, що йому подобається в роботі президента відповідальність.

У Офісі президента опублікували новий відеоролик розмови з очільником держави Володимиром Зеленським. Президент майже 10 хвилин говорив на тему зарплат, пенсій, "зашкварів" депутатів та розповів, чому йому подобається бути президентом.

Про сон та плюси в роботі президента

За словами Зеленського, найбільше його приваблює в посаді президента  - відповідальність.

"Для мене це (відповідальність - прим.ред.) плюс. Я хочу допомогти. Якщо у тебе є можливості, а президентство дає можливості, де я можу щодня щось зробити, щоб не просто так я прожив цей день, то мені це подобається", - наголосив він.

Також глава держави розповів, що, перебуваючи на посаді президента, має небагато часу для сну.

"Шість максимум годин", - уточнив Зеленський.

Про "зашквари" нардепів від "Слуги народу"

Зеленський також розповів про те, як сприймає скандали довкола політиків від партії "Слуга народу".

"Для мене, якщо якийсь депутат партії "Слуга народу", якщо він там… таке є слово "зашкварився", то я відчуваю на собі всю вину. Тому що ця людина в партії "Слуга народу". Ось і все", - наголосив він.

Гарант додав, що проконтролювати всіх депутатів просто неможливо.

"Ми говорили, що буде очищення. І ми повинні це робити", - наголосив Зеленський.

Про "зарплати як у Польщі"

Порушив президент також тему заробітних плат в Україні. За його словами, протягом каденції цілком реально їхній рівень підняти до польського. Каже, Польщу обрав орієнтиром саме для того, аби повернути звідти українських заробітчан.

"Я дуже хочу, щоб середня зарплата у нас була, як у Польщі. Я хочу вірити, що ми за чотири з половиною роки здійснимо цю мрію. Чому як у Польщі? Тому що у Польщі зараз декілька вже мільйонів українців. А чому вони повернуться? Тільки якщо тут буде мотивація" - сказав Зеленський.

На думку президента, навіть 70% польської зарплати спонукатимуть українців залишатися вдома і не їхати на заробітки.

Про пенсії та інфраструктуру

Зеленський заявив, що країна планує вкладати гроші у розвиток інфраструктури замість "серйозного збільшення" пенсій.

"Ми всі хочемо шахтарям, вчителям, медикам… ми повинні їм збільшувати зарплату. Але є бюджет. Ми ж не можемо просто друкувати гроші. Звідки збільшення пенсій? Але ми повинні зрозуміти: чи ми серйозно збільшуємо пенсії, чи ми вкладаємо ці гроші в інфраструктуру, модернізацію країни. А вкладаючи в економіку, в інфраструктуру країни, у нас є можливість, щоб воно, може, не в рази зростало, але воно почне зростати", - зазначив Зеленський.

За його словами, після таких інвестицій буде з’являтися більше робочих місць, працюватимуть більше людей і таким чином зростуть надходження до бюджету.

Про тих, кому довіряє

Відповідаючи на питання, чи дійсно президент працює лише з тими, кому довіряє, Зеленський сказав, що це правда на 10%.

"Це різні питання: з ким я працюю і кому я довіряю. В офісі дві-три людини, яких я знаю давно. Усі інші ні. З іншими ми почали працювати упродовж виборчої кампанії чи уже після того як, перемогли", - сказав глава держави.

За його словами, з довірою усе набагато складніше, бо її завоювати складно.

"З довірою складніше. Чому? Я довго не довіряю, але потім, якщо довіра до людини є, мене тоді складно переконати, що це не та людина чи вона чимось недобрим займається", - пояснив Зеленський.

На питання, скільки часу потрібно президенту, щоб зрозуміти, чи це його людина, Зеленський відповів: "Я зустрічався з моєю жінкою майбутньою 8 років. Це відповідь на ваше питання. Це найближча моя людина, ось і все. Я потім не відпускаю", - підкреслив гарант.

Стаття з добірки новин:
Тренди соцмереж
Наступна публікація