Помічнику Кличка оголосили підозру через неправдиву декларацію – той заявляє про політичний тиск

Помічнику Кличка оголосили підозру через неправдиву декларацію – той заявляє про політичний тиск

Фото: УНІАН

У НАБУ кажуть, що він не зареєстрував нерухомість членів родини.

Національне антикорупційне бюро разом із САП оголосило про підозру в декларуванні недостовірної інформації екснардепу і раднику мера Києва Віталія Кличка Дмитру Білоцерковцю.

Про це він повідомив у фейсбуці.

"Мені видали підозру в недостовірній інформації в декларуванні. Більшого, що можна було б висунути мені, навіть з лупою в руках, придумати не змогли", - заявив він.

Білоцерковець стверджує, що підозра стосується того, що його новонароджений син і дружина періодично перебували у його матері, що екснардеп не вказав у декларації. За словами посадовця, один із доказів - адреса доставки підгузків.

"Хоча була пройдена повна перевірка НАЗК, куди я відправляв лист з метою зрозуміти, чи потрібно було це декларувати, на що отримав чітке роз’яснення в результатах перевірки. Перевірка НАЗК порушень у моїй декларації не виявила, а це той орган, який і повинен оцінювати юридичну позицію в таких провадженнях", - підкреслив Білоцерковець.

Сам він додав, що сприймає це як елемент політичного тиску на мера столиці Віталія Кличка.

Политика зашла и в набу. Подтверждение того, что и этот орган пытаются использовать для политических репрессий в борьбе...

Опубліковано Дмитром Білоцерковцем Вівторок, 15 жовтня 2019 р.

Своєю чергою НАБУ повідомило, що Білоцерковець не задекларував нерухомість, яка належить членам його родини. "Слідством встановлено, що колишній нардеп не вніс у декларації за 2016 – 2017 роки об’єкти нерухомості у столиці вартістю 3,8 млн гривень, які перебували у власності та користуванні членів сім’ї", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 11 жовтня Спеціальна антикорупційна прокуратура повідомила про підозру колишньому народному депутату України 8-го скликання у внесенні недостовірних відомостей до декларації. Ні САП, ні НАБУ не називають прізвище депутата якому вручили підозру. Однак за інформацією "Українських новин" ним є мільярдер Костянтин Жеваго.

Повʼязані теми:

Наступна публікація