Помпео у Мюнхені нагадав про збройну агресію РФ проти України і висловив підтримку Києву

Помпео у Мюнхені нагадав про збройну агресію РФ проти України і висловив підтримку Києву

Фото: Associated Press

Він наголосив, що Москва намагається "нацькувати громадян один на одного".

Військова допомога Сполучених Штатів Америки призначена для того, щоб Україна могла захиститися від агресії з боку Росії. Із цією ж метою США допомагають у сфері кібербезпеки.

Про це говорив під час свого виступу на Мюнхенській конференції з безпеки держсекретар США Майк Помпео, повідомляє пресслужба Держдепу.

За його словами, Росія займається дезінформацією, "намагаючись нацькувати наших громадян один на одного".

"Росія захопила Крим та частину східної України і Грузії. США озброюють Україну, щоб допомогти цій сміливій країні захищатися від російської агресії. І спільно з балтійськими країнами працювати над кібербезпекою, щоб захиститися від повторних кібератак Москви", - сказав Майк Помпео.

Він також підкреслив, що США не визнають окупації українських територій і будуть надалі підтримувати суверенітет України. Оскільки, як наголосив Помпео, нині є деякі країни, які не поважають незалежність інших держав.

"Деякі держави все ще хочуть мати імперії. Давайте поговоримо про територіальну цілісність або скоріше про ті держави, які мають зневагу до неї", - зауважив держсекретар США.

Нагадаємо, Майк Помпео під час виступу на Мюнхенській конференції заявив, що Сполучені Штати Америки планують виділити допомогу для східноєвропейських держав, які прагнуть досягти енергетичної незалежності насамперед від Росії. 

Без повернення Криму: у Мюнхені поширили скандальний план припинення війни в Україні

Без повернення Криму: у Мюнхені поширили скандальний план припинення війни в Україні

Повʼязані теми:

Наступна публікація