Порівняв Україну з Apple у гаражі, а правила бізнесу – з НЛО. Про що говорив Зеленський на форумі в Маріуполі

Порівняв Україну з Apple у гаражі, а правила бізнесу – з НЛО. Про що говорив Зеленський на форумі в Маріуполі

Фото: Сайт президента України

Президент обіцяє інвесторам низку реформ, подолання корупції та гарні умови для ведення бізнесу.

29 жовтня президент України Володимир Зеленський на форумі у Маріуполі заявив, що інвестиції в Україну – запорука її економічного зростання, без якого не може бути миру. Він порівняв країну з відомими компаніями, в які спочатку ніхто не вірив, і закликав інвесторів не проґавити шанс. Також Зеленський похизувався економічними досягненнями України та запевнив у подальших змінах.

ТСН.ua зібрав головне з його виступу на івестиційному форумі RE: think. Invest in Ukraine.

Правила бізнесу в Україні – НЛО

Лише чесна конкуренція, на думку Зеленського, дає змогу будувати успішну економіку, тому однакові правила гри для всіх – це пріоритет української влади.

"Почну з головного пріоритету – це рівні та єдині правила гри для всіх. Для великого, середнього та малого бізнесу. І українського, і міжнародного. За 28 років це стало своєрідним українським НЛО – всі про це кажуть, але ніхто цього не бачив", - сказав Зеленський і пообіцяв змінити це.

Фото: Сайт президента України

За словами президента, фундамент для рівних правил – подолання корупції та ефективна робота правоохоронних органів. Він нагадав, що наразі проводиться очищення у Генеральній прокуратурі, реформа СБУ, підтримується незалежність НАБУ, САП та ДБР.

Зеленський сподівається, що відбудуться розслідування гучних корупційних справ, а також резонансних убивств журналіста Павла Шеремета, Катерини Гандзюк та інших громадських активістів.

Корупція лякає інвесторів не менше за війну

Президент заявив, що "корумповані суди лякають інвесторів не менше за вибухи та постріли". Через це був запущений Вищий антикорупційний суд та розпочалося очищення Верховного Суду та всієї судової системи.

Також Зеленський заявив, що "чутки, що хтось із команди президента чи нового уряду збирається повернути колишнім власникам їхні банки – це неправда".

Глава держави каже, що Україна робить усе необхідне для продовження співпраці з Міжнародним валютним фондом і підтримки економічного зростання. Також серед пріоритетів української влади – земельна реформа.

"Ми продовжуємо євроінтеграцію та гармонізацію українського законодавства з європейським. Проведемо глибинну податкову реформу, яка почне діяти у 2021 році. Викорінимо неправомірний тиск на бізнес з боку правоохоронних органів. Я особисто обіцяю персональний захист кожному інвестору", – підкреслив Зеленський.

Україна – це з Apple у гаражі

Президент вважає, що Україна стоїть на порозі економічного прориву, про що свідчать ключові показники – зростання ВВП, поліпшення прогнознів про економічне зростання України, підняття у рейтингу Doing Busines, зниження облікової ставки на 1%.

 "У найближчих планах – велика приватизація десятків інвестиційно привабливих об’єктів. Маємо створити ефективні правила роботи на енергетичних ринках і спростити ведення бізнесу, прибравши обмеження у сферах трудових відносин та руху капіталу", - сказав Зеленський.

Фото: Офіс президента України

Президент зазначив, що в Україну багато хто не вірить, але це може зробити її лише сильнішою, і в світі є так приклади. Зеленський закликав інвестувати в Україну і "не проґавити унікальну можливість". "Ви точно чули про бізнесменів, які не повірили в Google або втратили можливість придбати WhatsApp за невелику суму. Україна – це країна можливостей. І сьогодні вони стукають у ваші двері", - сказав він. Зеленський порівняв Україну з компанією Apple, яка починала в гаражі, та велогонщиком Ленсом Армстронгом, якому діагностували рак.

Зеленський вважає, що Україна стає стабільним та передбачуваним ринком зі значними можливостями для розширення бізнесу. Він наголосив на сприятливих кліматичних умовах, вигідному географічному розташуванні, сільськогосподарському та індустріальному потенціалі та працьовитості українців. Усе це, на його думку, відповідь на запитання, навіщо інвестувати в Україну.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація