"Порохоботи" могли негативно вплинути на рейтинг Порошенка – Бірюков

"Порохоботи" могли негативно вплинути на рейтинг Порошенка – Бірюков

Фото: УНІАН

Радник президента поділився міркуваннями про причини поразки чинного глави держави на виборах.

Прихильники президента Петра Порошенка в інтернеті могли своїми висловлюваннями у соцмережах негативно вплинути на його ж рейтинги. Таку думку висловив радник глави держави Юрій Бірюков, повідомляє Громадське.

"У чомусь, можливо, так. Якийсь пласт тих, хто не визначився і сумнівався, скоріше за все, могли", - припустив він щодо заподіяної агресивною риторикою шкоди.

Також Бірюков висловив думку про те, що головною причиною поразки Порошенка стало бажання суспільством швидких змін. "Суспільство хоче швидко. Воно не розуміє, наскільки глибоко ми були, воно хоче вибратись швидко. Воно не вірить, мало хто досі з громадянського суспільства розуміє, що у 2014 році у нас не було армії. Правда була настільки жахлива, що часто люди не хотіли у неї вірити", - заявив він.

Порошенко визнав свою поразку з гідністю

Порошенко визнав свою поразку з гідністю

Нагадаємо, 21 квітня в Україні відбувся другий тур виборів президента України. Ввечері того ж дня з'явилися перші результати екзит-полів. Відповідно до Національного екзит-полу та екзит-полу ТСН, перемогу здобув Володимир Зеленський. Він отримав майже 75%, тоді як чинний президент Петро Порошенко - близько 25%. 

Порошенко на власній прес-конференції визнав свою поразку та наголосив, що не йде з політики. Через деякий час він зателефонував Зеленському, привітав його з перемогою та запропонував свою допомогу. Після оприлюднення даних екзит-полів, Зеленський дав дати першу прес-конференцію, на якій розповів про перші кадрові рішення, а також про перестановки серед учасників перемовин у Мінську.

23 квітня ЦВК оприлюднила результати обробки 100% електронних бюлетенів. Відповідно до них, Володимир Зеленський отримав більшість голосів майже у всіх регіонах України і набрав 73.22% голосів. Чинний очільник держави Петро Порошенко опинився на другому місці - за нього проголосували 24.45% виборців.  

Повʼязані теми:

Наступна публікація