Порошенко анонсував передачу Єврокомісією пропозиції щодо безвізового режиму з Україною

Порошенко анонсував передачу Єврокомісією пропозиції щодо безвізового режиму з Україною

Фото: Reuters

У середу у Порошенка з Юнкером відбудеться телефонна розмова.

Сьогодні, 19 квітня, президент України Петро Порошенко заявив, що очікує на передачу Єврокомісією днями чи навіть годинами законодавчої пропозиції щодо безвізового режиму в Європарламент та Раду ЄС.

"Ми продовжуємо відкривати ЄС для українських громадян, і вже днями, може, навіть годинами чекаємо повідомлення про те, що Європейська комісія, президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер підпише та передасть законодавчу пропозицію щодо безвізового режиму в Європарламент та Раду ЄС", - сказав президент України, пише УНІАН.

Порошенко також зазначив, що у середу у нього з цього приводу з Юнкером відбудеться телефонна розмова.

Нагадаємо, у пропозиції Єврокомісії щодо лібералізації безвізового режиму ЄС з Україною, буде міститися норма, що дозволяє країнам ЄС тимчасово відновити візи, якщо відбудеться сплеск міграції. Щоб пропозиція Єврокомісії набула чинності, її повинні схвалити більшість країн-членів ЄС та Європейський парламент.

Раніше у Євросоюзі заявляли про плани щодо введення візи для громадян Канади та США. Такий крок ЄС може зробити у відповідь на відмову США та Канади надати безвізовий режим для громадян деяких країн-членів ЄС, таких як Румунія, Болгарія, Хорватія, Кіпр та Польща. Відповідну пропозицію планують внести на обговорення вже наступного тижня. Експерти зазначають, що питання віз для громадян США та Канади може нашкодити відносинам сторін, які зараз домовляються про запровадження трансатлантичної зони вільної торгівлі.

Повʼязані теми:

Наступна публікація