Порошенко анонсував проведення референдумів щодо вступу до НАТО та ЄС

Порошенко анонсував проведення референдумів щодо вступу до НАТО та ЄС

Фото: Reuters

На думку президента, результати голосувань будуть позитивними.

У недалекому майбутньому в Україні відбудуться референдуми щодо вступу до НАТО та членства у Євросоюзі.

Про це заявив президент України Петро Порошенко на урочистому заході з нагоди Дня працівників прокуратури.

"Ми твердо тримаємо курс на євроатлантичну інтеграцію, - і навіть не сумнівайтеся, що в доступному для огляду майбутньому в Україні точно пройдуть референдуми, аби долучитись до НАТО, і я переконаний, що народ України підтримає таку мою ініціативу, і про членство в Європейському Союзі", - наголосив він.

На думку Порошенка, результати голосувань будуть такими ж переконливо позитивними, "як уже вписаний в аннали історії референдум про незалежність".

Окремо президент зазначив, що зараз є всі підстави вважати, що найгірше позаду - в Україні подолана економічна криза, знята "гострота болючих питань", а нова армія успішно боронить країну від зазіхань російського агресора.

Нагадаємо, раніше генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що двері блоку відкриті для України та Грузії. Генсек НАТО зазначив, що від кінця Холодної війни і дотепер кількість членів Альянсу майже подвоїлася, а цього року до військового блоку приєдналася Чорногорія. Це свідчить про те, що двері НАТО відкриті, каже Столтенберг.

"Звісно ж для того, щоб стати членом НАТО необхідно виконати вимоги Альянсу, реформуватись. І Грузія, і Україна зараз сфокусовані на реформах, на модернізації оборонних інститутів, боротьбі із корупцією та посиленні демократичних інститутів", - сказав він і додав, що НАТО та інші союзники допомагають Україні і Грузії з імплементації цих реформ. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація