Порошенко чекає на кандидатуру прем'єра від Ради вже цього тижня

Порошенко чекає на кандидатуру прем'єра від Ради вже цього тижня

Фото: Reuters

Яценюк дав зрозуміти, що добровільно у відставку не піде.

Президент України Петро Порошенко чекає на кандидатуру прем'єра від Ради вже цього тижня і обіцяє прийняти будь-яку.

Як йдеться у сюжеті ТСН.Ранок, чинний прем'єр-міністр Арсеній Яценюк дав зрозуміти, що добровільно у відставку не піде. На засіданні уряду напередодні він вкотре заявив, що відповідальність за зміцнення коаліції лежить на фракції "БПП" і персонально на президентові. На засіданні кабінету Яценюка була і Наталя Яресько, яка вперше після повідомила, що готова сформувати та очолити уряд технократів. 

Прем'єр-міністр на відвертість своєї колеги жодним чином не відреагував. 

Наталію Яресько та голову Верховної Ради Володимира Гройсмана називають найвірогіднішими претендентами на прем'єрське крісло.

Нагадаємо, останні тижні йдуть активні переговори щодо нового поділу влади і призначення на ключові посади. Сильно хитається крісло під прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком. Його на цій посаді нібито попередньо погодилася замінити нинішній міністр фінансів Наталія Яресько і висунула свої вимоги.

16 лютого парламент не зміг відправити у відставку Кабмін на чолі з Арсенієм Яценюком. "За" проголосували 194 народні обранці. Після цього низка депутатів парламенту поскаржилися, що система "Рада" не спрацювала правильно під час голосування.

Напередодні фракція "Батьківщина" у парламенті оголосила про свій вихід зі складу коаліції. Після завершення вечірньої наради з президентом Петром Порошенком Юлія Тимошенко повідомила, що її фракція ініціюватиме відставку глави уряду.

Своєю чергою лідер пропрезидентської фракції Юрій Луценко заявив, що вирішення політичної кризи зараз залежить від позиції прем'єр-міністра. За його словами, уряд не здатен виконати коаліційну угоду, а сама коаліція де-факто розвалена. І тепер прем'єр має вирішувати, яким буде вихід із кризи. На сайті Верховної Ради з'явилось повідомлення про реєстрацію двох проектів про скасування результатів голосування про недовіру Кабінету міністрів України і призначення повторного голосування.

Фракція "Самопоміч" також ухвалила рішення про вихід зі складу коаліції.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація