"Порошенко чистив туфлі Януковича". Саакашвілі після втечі прокоментував звинувачення ГПУ

"Порошенко чистив туфлі Януковича". Саакашвілі після втечі прокоментував звинувачення ГПУ

Фото: Reuters

Він виступив на сцені біля парламенту.

Лідер "Руху нових сил" Міхеіл Саакашвілі після втечі з-під варти виступив перед Верховною Радою. Він прокоментував звинувачення від ГПУ у співпраці з олігархом-втікачем Сергієм Курченком, оприлюднені генпрокурором Юрієм Луценком.

"Я звинувачую Луценка і СБУ в провокації, підтасуванні фактів, створенні фейкових записів, про які я попереджав кілька днів тому. Є спеціальний департамент, який очолює Коваленко. Про які зв’язки з "Партією регіонів" може йтися. Порошенко був засновником "Партії регіонів". Порошенко чистив туфлі Януковича. Вони здійснили найбруднішу провокацію у стилі ФСБ. Вони помилились: Україна – не Росія. Порошенко ніколи не стане Путіним, тому що український народ – волелюбний", - сказав він.

Затримання Саакашвілі у Києві. Відео з дрону

Затримання Саакашвілі у Києві. Відео з дрону

Нагадаємо, раніше 5 грудня зранку соратники Саакашвілі заявили, що у політика в квартирі невідомі вибивали двері. Згодом стало відомо, що екс-очільник Одещини видерся на дах будинку, де проживає. Там він переховувався від силовиків. 

Після цього політика вивели з будинку і посадили його до синього мікроавтобуса Volkswagen, проте його прихильники заблокували авто і не дали вивезти Саакашвілі. Згодом вони виламали двері - і він вийшов з машини. З колоною прихильників він підійшов до Ради.

В СБУ заявили, що здійснили затримання  у рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 256 Кримінального кодексу України (сприяння учасникам злочинних організацій). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до п'яти років.

Генпрокурор Юрій Луценко оприлюднив запис розмови Саакашвілі та олігарха із "сім'ї Януковича" Сергія Курченка. Вони домовлялися про співпрацю.

Повʼязані теми:

Наступна публікація