Порошенко дав "рецепт" пришвидшення процесу зняття депутатської недоторканності

Порошенко дав "рецепт" пришвидшення процесу зняття депутатської недоторканності

Фото: Getty Images

Відповідний документ отримав позитивний виносновок КС. 

Президент України Петро Порошенко заявив, що сподівається на розгляд депутатами Верховної Ради законопроекту щодо зняття депутатської недоторканності.

На думку глави держави, підштовхнути депутатів до такого рішення може громадський тиск.

"Цей законопроект отримав позитивний висновок Конституційного суду, що він конституційний, сьогодні м'яч перебуває на полі Верховної Ради. Потрібен суспільний запит, громадський тиск", - цитує "Інтерфакс-Україна" слова Порошенка.

Український лідер також нагадав, що вніс відповідний документ до парламенту, а Верховна Рада направила його до Конституційного суду. Після висновку КС парламент більше не повертався до розгляду вказаного питання. 

На думку Порошенка, народним обранцям потрібен захист від переслідування за свою політичну позицію, а не недоторканність.

"Отже депутатам не потрібна абсолютна депутатська недоторканність, але вони мають бути захищені від переслідування за свою політичну позицію, за свої виступи в парламенті", - цитує політика УНІАН.

Також президент закликав зняти недоторканність із суддів, якщо вони вчинили корупційні злочини.

"Ми маємо зняти суддівську недоторканність. Вони не мають бути притягнуті до відповідальності лише за ті рішення, які вони приймають, але за ті хабарі, які вони беруть, - вибачте", - резюмував український лідер. 

Як повідомлялося раніше, 16 січня 2015 року президент України Петро Порошенко під час зустрічі з лідерами парламентських фракцій ініціював внесення до Верховної Ради законопроекту щодо скасування недоторканності депутатів і суддів. 19 червня Конституційний суд України визнав вказаний законопроект конституційним.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація