Порошенко дав "зелене світло" для початку роботи Антикорупційного суду

Порошенко дав "зелене світло" для початку роботи Антикорупційного суду

Фото: УНІАН

Президент підписав останній закон, який був потрібен для його повноцінного функціонування.

Президент України Петро Порошенко підписав закон "Про внесення змін до Закону України "Про судоустрій і статус суддів", яким передбачається встановлення організаційної складової створення Антикорупційного суду.

Про це повідомляє прес-служба Адміністрації президента України.

Закон передбачає також функціонування і апеляційної палати Вищого антикорупційного суду, зокрема і те, що апеляційний розгляд справ щодо топ-корупціонерів буде здійснюватися виключно апеляційною палатою Вищого антикорупційного суду.

"З прийняттям цього Закону повністю відкритий шлях для створення та функціонування Вищого антикорупційного суду, тож я звертаюся до Вищої кваліфікаційної комісії суддів із проханням якнайшвидше провести конкурс, а до Міністерства закордонних справ – в максимально короткі строки звернутися з проханням до наших міжнародних партнерів щодо делегування представників до Громадської ради міжнародних експертів. Я також звертаюся до всіх достойних правників – беріть участь у конкурсі. Від вашої принципової позиції залежатиме швидкість і ефективність боротьби з корупцією в Україні", - заявив Порошенко.

Нагадаємо, 12 липня Верховна Рада внесла зміни до Закону України "Про судоустрій і статус суддів" у зв'язку з ухваленням Закону України "Про Вищий антикорупційний суд". Також було підтримано поправки в закон про підзвітність апеляцій по корупційних справах, на ухваленні наполягали в Міжнародному валютному фонді.

Рада внесла поправки щодо роботи Антикорупційного суду, на яких наполягали іноземні партнери

Рада внесла поправки щодо роботи Антикорупційного суду, на яких наполягали іноземні партнери

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація