Порошенко готовий до змін у складі ЦВК - Парубій

Порошенко готовий до змін у складі ЦВК - Парубій

Петро Порошенко / Фото: Reuters

За словами спікера, глава держави готовий до дискусії.

Президент України Петро Порошенко висловив готовність замінити деяких кандидатів у новому складі Центрвиборчкому.

Про це повідомив спікер Верховної Ради Андрій Парубій в інтерв'ю Радіо Свобода.

"Ми шукаємо і узгоджуємо той варіант, який може бути підтриманий Верховною Радою України. І президент готовий іти на дискусію, і готовий іти на заміну того чи іншого кандидата в переліку, який є для того, щоб ми змогли вийти на формат позитивного голосування у парламенті", - зазначив він.

За його словами, президент "розуміє цю ситуацію, він нею займається".

Парубій зазначив, що невдовзі влада зможе вийти на рішення щодо нового складу ЦВК.

Спікер також наголосив на важливості того ,щоб подання було таким, яке буде підтримане більшістю фракцій і більшістю у парламенті. Він зауважив, що на сьогодні цьому заважає неузгодження позицій політичних фракцій.

"До мене звернулися найбільші політичні фракції з проханням перенести розгляд цього питання до завершення остаточних консультацій. Мають відбутися додатково консультації з того приводу. І, очевидно, необхідно буде провести певні заміни, бо ми можемо потрапити у дуже неприємну юридичну колізію, коли ми знімемо старих членів ЦВК і не оберемо нових", - сказав Парубій. 

Він також зазначив, що 23 листопада вкотре мав розмову з цього приводу з президентом, і що було узгоджено певні позиції.

У червні на сайті парламенту з'явився законопроект постанови про призначення на посади членів Центральної виборчої комісії. Згідно з документом, будуть призначені 11 нових членів ЦВК.

Повʼязані теми:

Наступна публікація