Порошенко готує "чистки" в СБУ і розвідці та хоче "перезавантажити" САП і НАЗК – ЗМІ

Порошенко готує "чистки" в СБУ і розвідці та хоче "перезавантажити" САП і НАЗК – ЗМІ

Про наміри президента заявили в "Центрі протидії корупції".

Президент України Петро Порошенко хоче змінити тактику боротьби з корупцією. Про це повідомляє Українська правда з посиланням на слова виконавчого директора "Центру протидії корупції" Дар'ї Каленюк за підсумками зустрічі громадських активістів із главою держави.

"Порошенко підтримує необхідність перезавантажити НАЗК та САП. Найближчим часом від імені коаліції громадських організацій ми надішлемо президенту тексти законопроектів з нашим баченням такого перезавантаження", - заявила Каленюк. Вона також додала, що президент висловив підтримку керівнику НАБУ Артему Ситнику, "хоча має зауваження щодо роботи органу". 

Скандал із підозрами оточенню Порошенко: прокурор Кулик дав ексклюзивне інтерв'ю ТСН

Скандал із підозрами оточенню Порошенко: прокурор Кулик дав ексклюзивне інтерв'ю ТСН

Представник ЦПК також повідомила про нібито підготовку звільнень заступника керівника Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка та першого заступника голови Служби безпеки України Павла Демчини. Крім того, зі слів Каленюк, на зустрічі йшлося про призначення антикорупційних суддів і створення Нацбюро фінансових розслідувань, котре перебере функції розслідувань економічних злочинів від інших силових структур.

За даними Української правди, Порошенко вислухав кожного з 20 учасників зустрічі, а 2-годинна розмова відбувалася в тоні, котрого раніше не було. Каленюк повідомила, що Порошенко "визнав, що припустився двох основних помилок за останні роки – кадри і комунікація". Стосовно виборів глава держави начебто зізнався, що відеоролики у відповідь Володимиру Зеленському були його власною ініціативою, проти якої висловлювалося оточення. Також Порошенко буцімто спростував існування в нього плану "Б" на випадок поразки в другому турі.

Нагадаємо, 31 березня в Україні відбувся перший тур виборів президента України. Згідно за результатами підрахунку 100% до другого туру проходять Володимир Зеленський (30,24%) і Петро Порошенко (15,95%). Тимошенко зайняла третє місце з результатом в 13,4%. Єдиним регіоном, де вона здобула перемогу, стала Івано-Франківська область. Порошенко переміг у Львівській і Тернопільській областях, Юрій Бойко - у Луганській та Донецькій областях, а Зеленський - у решті.

Зеленський закликав свого опонента провести дебати на НСК "Олімпійський" у Києві. Порошенко на його виклик погодився. У МВС вже заявили про готовність забезпечити порядок на головній спортивній арені столиці

Повʼязані теми:

Наступна публікація