Порошенко готується внести до Ради два законопроекти щодо Донбасу - ЗМІ

Порошенко готується внести до Ради два законопроекти щодо Донбасу - ЗМІ

Фото: Reuters

За попередніми даними, парламент отримає документи вже у середу.

Президент України Петро Порошенко підготував на розгляд Верховної Ради два законопроекти щодо Донбасу.

Про це з посиланням на джерела в адміністрації глави держави пише "Українська правда".

"Буде два законопроекти. Один про реінтеграцію Донбасу. Другий про замороження на рік закону про особливості місцевого самоврядування на Донбасі", - повідомило джерело, додавши, що внесення документів очікується у середу.

За словами співрозмовника, закон про реінтеграцію "давно назрів і є можливістю бути чесними із самими собою, бо війна вже давно – не АТО", а подовження дії закону про особливий порядок місцевого самоврядування на Донбасі дозволить і далі вести дипломатичні переговори.

Нагадаємо, закон про реінтеграцію Донбасу мали внести до парламенту 4 жовтня. Про це депутатам повідомив заступник глави Адміністрації президента Костянтин Єлісєєв, який прийшов до них обговорити проект на закритій зустрічі. Що буде в законі, Єлісєєв говорив розпливчасто. Запрошені на обговорення депутати з так званої "мінської платформи" з'ясували, що в законі Росія буде визначена як агресор, неконтрольовані території названі окупованими, а ще йтиметься про допуск миротворчої місії. 

З цим законом так довго тягнули, що майже спізнились. 18 жовтня спливає термін особливого самоврядування на Донбасі. А зволікали в Адміністрації президента тому, що чекали остаточного узгодження ідеї введення миротворців з міжнародними партнерами. 

Уповноважена президента у мінському процесі Ірина Геращенко каже, що закон про Донбас допоможе зберегти міжнародні санкції проти Росії. Також вона пообіцяла несподіванки в президентському законопроекті.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація