Порошенко хоче, аби нову Раду обирали лише за партійними списками – Тягнибок

Порошенко хоче, аби нову Раду обирали лише за партійними списками – Тягнибок

Завтра президент Петро Порошенко внесе на розгляд народних депутатів проект змін до Конституції / Фото: УНІАН

Президент озвучив лідерам парламентських фракцій, які питання нардепи мають розглянути в першу чергу.

Наступні парламентські вибори можуть відбутися лише за пропорційною системою, тобто виборці голосуватимуть лише за партійні списки. Водночас можуть скасувати мажоритарну виборчу систему, коли в бюлетенях значаться певні кандидати.

Із такою пропозицією до лідерів парламентських фракцій учора ввечері звернувся президент Петро Порошенко, повідомив у Facebook лідер "Свободи" Олег Тягнибок.

Серед першочергових питань, які має розглянути Рада, Порошенко також назвав зміни до Конституції, амністія сепаратистам, а також призначення нового складу Центральної виборчої комісії (її повноваження закінчилися на початку червня) та Нацради з питань телебачення і радіомовлення.

"Президент хоче направити у Венеціанську комісію проект Конституції вже завтра. До кінця дня треба дати правки від фракції. На наступному пленарному засіданні пропонує підтримати амністію для сепаратистів, новий закон про вибори за пропорційною системою, сформувати новий склад ЦВК і Нацради з питань ТБ і радіомовлення. "Свобода" - за розгляд проекту закону про люстрацію, заборону комуняк і введення воєнного стану", - написав Тягнибок.

 
Допис by Олег Тягнибок.

Нагадаємо, Порошенко завтра внесе до Ради свій варіант Конституції. Також стало відомо, що єдиною державною мовою в проекті записана лише українська.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація