Порошенко: ми здатні стримувати російського агресора із найсильнішою армією на континенті

Порошенко: ми здатні стримувати російського агресора із найсильнішою армією на континенті

Фото: Сайт президента України

Військовий бюджет РФ в окремі роки перевищував український у 16 разів. 

"Ми здатні стримувати російського агресора, який має найсильнішу армію на континенті, яка за чисельністю в п'ять разів більша за нашу, а військовий бюджет якої у окремі роки перевищував наш у 16 разів", - заявив президент Петро Порошенко під час засідання РНБО.

Про це повідомляє сайт глави держави.

Він зазначив, що попри агресію проти нашої країни, наш військовий бюджет 2017 року збільшився у рази у порівнянні з 2013-м. Президент підкреслив, що стратегією нацбезпеки передбачено щорічне фінансування оборонно-безпекового сектору в обсязі не менше п'яти відсотків від валового внутрішнього продукту.

У 2018 році планується спрямувати на потреби національної безпеки і оборони 163 мільярди гривень. Це на 20 мільярдів більше, ніж у поточному році.

РНБО також розглянула низку проблемних питань, що вимагатимуть вирішення у поточному та наступному році, наприклад, щодо належного фінансування та налагодження виробництва боєприпасів, високоточного, бронетанкового та авіаційного озброєння, а також імпортозаміщення запасних частин та комплектуючих, що постачалися з Російської Федерації.

Окремо було розглянуто питання посилення системи протиповітряної оборони та авіації Повітряних Сил та витрат на проведення інтенсивної бойової підготовки частин та підрозділів Збройних Сил та інших військових формувань.

Президент особливо підкреслив важливість посилення мотивації тих, хто знаходиться на першій та другій лінії зіткнення – йдеться про підвищення грошових виплат залежно від ступеня ризику та складності завдань. Глава держави також назвав одним з пріоритетів – посилення контррозвідувального режиму і виконання Національної розвідувальної програми.

Нагадаємо, що раніше президент Петро Порошенко увів у дію рішення РНБО, яке стосується посилення контролю за в'їздом та виїздом з України іноземців та осіб без громадянства, додержанням ними правил перебування на території країни.

РНБО доручила уряду у місячний термін забезпечити здійснення за участю СБУ комплексних заходів щодо посилення контролю за в'їздом і виїздом з України іноземців, у тому числі громадян Росії, та осіб без громадянства.

Повʼязані теми:

Наступна публікація