Порошенко наголосив, що розміщення миротворців не відбуватиметься за сценарієм Росії

Порошенко наголосив, що розміщення миротворців не відбуватиметься за сценарієм Росії

Фото: Reuters

Тим часом Канада вірить в ідею миротворчих сил ООН.

Президент України Петро Порошенко переконаний, що миротворча місія ООН на Донбасі буде розміщена на всій території і перешкоджатиме поставкам військ і зброї бойовикам.

Про це він заявив на спільній з прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо прес-конференції в Торонто,- пише "Інтерфакс-Україна".

У відповідь Трюдо зазначив, що "Канада вірить в ідею миротворчих сил ООН".

За його словами, миротворчі операції ООН "завжди були потужним інструментом для встановлення стабільності і деескалації конфліктів у всьому світі".

США підтримує розміщення миротворців на окупованих територіях Донбасу

США підтримує розміщення миротворців на окупованих територіях Донбасу

Він нагадав, що в цьому році Канада для участі в миротворчих операціях надасть до 600 військовослужбовців та грошові внески.

Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко звернувся до ООН з ініціативою розгорнути миротворчу місію на Донбасі. Українська сторона наполягає, що миротворці мають бути присутніми на всій окупованій території Донбасу, включно з українсько-російським державним кордоном.

Путін погодився із розміщенням миротворців на всій території Донбасу. Президент РФ провів телефонну розмову із федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель. Зазначається, що під час розмови він докладно зупинився на російській ініціативі про заснування місії ООН зі сприяння охороні спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

Повʼязані теми:

Наступна публікація