Порошенко назвав можливі терміни ухвалення закону про антикорупційний суд

Порошенко назвав можливі терміни ухвалення закону про антикорупційний суд

Фото: УНІАН

Нардепи поки що розглянули дві третини правок до документа.

Президент України Петро Порошенко прогнозує ухвалення Верховною Радою закону "Про Вищий антикорупційний суд" наступного тижня. Глава держави наголосив, що готовий підписати цей документ.

Порошенко зазначив, що мовляв, процес створення антикорупційного суду в парламенті було заблоковано реєстрацією законопроекту, який перешкоджав йому, як президенту, подати свій варіант.

"Рік цей процес був заблокований і лише наприкінці грудня, коли парламент спромігся його відхилити або відкликати, одразу ж на наступний день був зареєстрований президентський законопроект", - зазначив Порошенко.

Законопроект було ухвалено в першому читанні. До другого читання до нього запропонували 1927 правок. Дві третини (1273) із них нардепи вже розглянули – більшість не була підтримана.

"Сподіваюсь, що наступного тижня це буде історичний момент, коли Верховна Рада буде мати можливість прийняти цей законопроект в цілому. Звичайно, наголошую, що дві тисячі поправок не сприяють об’єктивному розгляду, народні депутати уповільнюють процес. Але хочу наголосити, що моя політична воля полягає в тому, щоб щодо цієї нової інституції було прийнято рішення. Цій новій судовій інституції – бути", - підкреслив Порошенко.

Президент сподівається, що остаточна версія закону буде узгоджена, в тому числі і з іноземними партнерами.

"Ми маємо знайти достатньо сил і депутати мають підтримати законопроект. І в червні Україна має і проголосувати, і я маю підписати цей важливий законопроект", - сказав Порошенко.

Президент зазначив, що цей закон важливий не для МВФ та міжнародних партнерів:

"Він, у першу чергу важливий для України, для тієї довіри, яку ми завоювали в світі".

Нагадаємо, МВФ вже рік не надає Україні черговий транш кредиту, бо Київ сповільнив реформи та вчасно не виконує взяті зобов'язання. Одні з ключових вимог для виділення чергового траншу кредиту від МВФ – створення антикорупційного суду та встановлення ринкової вартості газу для населення.

Нардепи перенесли ухвалення закону про Вищий антикорупційний суд

Нардепи перенесли ухвалення закону про Вищий антикорупційний суд

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація