Порошенко назвав прізвища наступних українців, яких визволятиме з російського полону

Порошенко назвав прізвища наступних українців, яких визволятиме з російського полону

Фото: Reuters

Глава держави пообіцяв боротися за звільнення Кольченка та Сенцова.

Перша офіційна зустріч на рідній землі для Солошенка та Афанасьєва відбулася біля лікарні. В обох серйозні проблеми зі здоров'ям після тривалого ув'язнення в Росії, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Зустрічав машину зі звільненими українськими заручниками особисто президент Петро Порошенко. Він і допоміг бранцям вийти.

"Yes, ми це зробили! Так, нам вдалося! Так ми будемо робити до тих пір, поки останній українець не буде визволений із заручників. Ми будемо продовжувати для того, щоб і Кольченко, і Сенцов, і ті, хто знаходиться на окупованій території, і ті, хто знаходиться на території РФ – вони всі повернулися додому", - пообіцяв глава держави.

Звільнені українці розповіли про психологічний тиск, брехню слідчих і підступні спокуси прийняти російське громадянство, котрі ті влаштовували. Солошенко та Афанасьєв подякували всім за підтримку та попросили Захід не пом'якшувати санкцій проти РФ, адже там залишаються ще багато політв'язнів.

У лікарні Солошенко та Афанасьєв пройдуть обстеження, а в разі потреби – і тривале лікування. Першим бажанням обох було поїсти полуниці та черешні, якщо це, звісно, дозволять зробити лікарі.

Геннадія Афанасьєва і Юрія Солошенка доправили до однієї з київських лікарень

Геннадія Афанасьєва і Юрія Солошенка доправили до однієї з київських лікарень

У вівторок, 14 червня, в аеропорту Бориспіль біля терміналу В приземлився літак з українцями Геннадієм Афанасьєвим і Юрієм Солошенко. Президент РФ Володимир Путін помилував незаконно засуджених українців. Обидва укази вступили в силу з моменту їх підписання.

Відразу після приземлення Афанасьєва і Солошенка доставили у Науково-практичний центр профілактичної та клінічної медицини Державного управління справами. Там вони провели спільний брифінг з президентом Петром Порошенком.

Афанасьєв проходив по справі про створення на території Криму терористичної спільноти і був засуджений в Росії в 2015 році на сім років ув'язнення в колонії суворого режиму. А екс-гендиректор держпідприємства Виробниче об'єднання "Зоря" (Полтава) Солошенко визнаний винним у шпигунстві і вироку до 6 років позбавлення волі.

Зазначимо, що українських політв'язнів обміняли на активістів сепаратистської організації "Народна рада Бессарабії" Олену Глищинскую і Віталія Діденка.

В адміністрації президента РФ Володимира Путіна заявили, що посередником при звільненні сепаратистів Олени Глищинской і Віталія Діденка був член підгрупи з гуманітарних питань в тристоронньої Контактної групи, кум президента РФ Путіна Віктор Медведчук.

Кореспондент ТСН Валентина Доброта

Повʼязані теми:

Наступна публікація