Порошенко назвав Путіна "людиною із допотопними уявленнями про геополітику"

Порошенко назвав Путіна "людиною із допотопними уявленнями про геополітику"

Фото: Сайт президента України

Український президент вважає, що "кнопка миру" на Донбасі знаходиться у Москві.

Президент України Петро Порошенко назвав президента РФ Володимира Путіна людиною, яка полонена допотопними уявленнями про геополітику.

"Дякуючи мужності українських воїнів, зусиллям нашої дипломатії вдалося зупинити активні бойові дії [на Донбасі]. Але ж що фітіль війни, що кнопка миру, - знаходяться в Москві. Вони – в руках людини, яка має імперські амбіції, яка полонена допотопними уявленнями про геополітику, просякнутої глибокою зневагою до міжнародного права", - сказав Порошенко під час акції "Перша хвилина миру" у Києві.

Президент України зазначив, що як і в часи Другої світової війни, українці сьогодні знов на передовій, і саме на території нашої держави "розгорнувся фронт протистояння агресору, фронт боротьби за цінності демократії та верховенства права, фронт за вільний світ".

Порошенко зазначив, що Україна створила одну з найбільш потужних і ефективних армій в Європі, яка вправно обороняється від російського агресора.

"Ми, тим не менш, залишаємося послідовними прихильниками мирного врегулювання з Росією. Однак добра воля Києва постійно наштовхується на відсутність будь-яких кроків назустріч з боку російського агресора, який продовжує окупацію та повзучу анексію українського Донбасу", - зазначив президент України.

Повʼязані теми:

Наступна публікація