Порошенко назвав Сенцова шістдесятником сучасності і в'язнем сумління

Порошенко назвав Сенцова шістдесятником сучасності і в'язнем сумління

Президент висловив підтримку і подяку митцям, які організовують культурні заходи для підтримки наших військових, а також мирних мешканців у зоні АТО / Фото: Сайт президента України

Глава держави наголосив на важливості того, що в українському творчому середовищі живе традиція патріотизму і солідарності.

Президент України під час своєї промови на урочистостях з нагоди ювілею виходу фільму "Тіні забутих предків", згадав сучасних українських митців, таких як Мирослав Слабошпицький та Лесь Санін, які продовжують справу старшого покоління та висловив впевненість в нових успіхах українського кіно.

При цьому, глава держави наголосив на важливості того, що в українському творчому середовищі живе традиція патріотизму і солідарності: "Особлива вдячність усім, хто в Україні і поза її межами виявляє солідарність з Олегом Сенцовим. Акції за його визволення, організовані по всьому світу, свідчать про міцну підтримку позиції України у боротьбі проти російської агресії", - сказав президент.

"Олег Сенцов – це шістдесятник сучасності, в'язень сумління. Як і вони, навіть у тюрмі не зрадив своїм поглядам, своєму серцю і своїй Україні", - додав Порошенко.

Президент висловив підтримку і подяку митцям, які організовують культурні заходи для підтримки наших військових, а також мирних мешканців у зоні АТО.

Глава держави також наголосив на важливості розвитку національного кіномистецтва, просування української культури за кордоном, яка, за його словами "є надзвичайно важливим напрямком у нашій інтеграції до європейського співтовариства" та запевнив присутніх у своїй цілковитій підтримці українському кінематографу.

Нагадаємо, що вісім країн закликали Росію звільнити Сенцова й Кольченка.

Нагадаємо, співробітника естонської поліції безпеки Естона Кохвера у Росії засудили до 15 років суворого режимуПсковський обласний суд визнав його винним у шпигунстві, контрабанді, носінні зброї, а також у незаконному перетині держкордону. Українського режисера Сенцова засудили до 20 років ув'язнення у колонії суворого режиму. Активіста Олександра Кольченка - до 10 років.

Повʼязані теми:

Наступна публікація