Порошенко обговорив з Байденом кроки по звільненню Савченко

Порошенко обговорив з Байденом кроки по звільненню Савченко

Фото: Сайт президента України

Політики рішуче засудили вирок російського суду.

Президент України Петро Порошенко і віце-президент США Джозеф Байден рішуче засудили винесення російським судом вироку Надії Савченко і скоординували позиції з метою якнайскорішого повернення льотчиці в Україну.

Про це політики говорили під час телефонної розмови, яка сталася ввечері 22 березня, повідомляє прес-служба Адміністрації президента.

Джо Байден запевнив, що під час найближчого візиту Держсекретаря США Джона Керрі до Москви до російської влади будуть донесені "відповідні сигнали щодо негайного звільнення українки".

Порошенко також звернув увагу на розроблений Україною "Список Савченко", до якого включені особи, які фабрикували справу проти неї.

Джозеф Байден зі свого боку зазначив, що перша леді США Мішель Обама була зворушена зверненням до неї дружини президента України Марини Порошенко з проханням долучитися до кампанії зі звільнення Надії Савченко.

22 березня російський суд ухвалив рішення засудити українську льотчицю Надію Савченко до 22 років ув'язнення. Надію визнали винною за трьома статтями: за "вбивство" присудили 18 років, за "замах на вбивство" мирних громадян – 4 роки і штраф за "незаконний перетин кордону". Таким чином у сукупності Росія хоче, аби Надія відсиділа 22 роки у тюрмі і сплатила 30 тисяч рублів штрафу.

Президент України Петро Порошенко прокоментував вирок російського суду та заявив про готовність обміняти Савченко на затриманих на Луганщині співробітників ГРУ. Судовий процес у Росії глава держави назвав "ганебним судилищем" і наголосив, що Україна ніколи не визнає вироку.

Водночас адвокат Ілля Новиков повідомив, що Генеральна прокуратура України готує підозру трьом суддям суду міста Донецьк у Ростовській області.

Новий етап боротьби за Савченко після вироку анонсував очільник українського МЗС

Новий етап боротьби за Савченко після вироку анонсував очільник українського МЗС

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
"Український" скандал у Вашингтоні
Наступна публікація