Порошенко обговорив з Меркель ситуацію у Луганську

Порошенко обговорив з Меркель ситуацію у Луганську

Ангела Меркель та Петро Порошенко / Фото: Сайт президента України

Політики скоординували кроки щодо розміщення миротворців на Донбасі.

Президент України Петро Порошенко сьогодні, 24 листопада, під час робочого візиту до Брюсселю зустрівся з канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

Про це повідомляє прес-служба українського гаранта.

Політики обговорили ситуацію на Донбасі, спровоковану порушенням режиму припинення вогню російськими бойовиками. Зокрема йшлося про обстріли цивільних об’єктів, а також ситуацію у Луганську.

"Було скоординовано подальші кроки з метою просування ініціативи про розміщення миротворчої місії ООН на всій окупованій території Донбасу, включаючи неконтрольовану ділянку українсько-російського державного кордону", - йдеться у повідомленні.

Порошенко та Меркель домовилися зробити все для якнайскорішого звільнення українських заручників на Донбасі та політичних в’язнів, яких утримують в окупованому Криму та РФ.  Український президент відзначив, що агресія РФ  на Донбасі та суттєве погіршення ситуації в окупованому Криму вимагає продовження дії секторальних та економічних санкцій проти Росії.

"Сторони також обговорили орієнтовний графік контактів у Нормандському форматі", - йдеться у тексті. 

Нагадаємо, протягом останніх днів ситуація на Донбасі загострилася. 21 листопада центр окупованого Луганська перекрили люди зі зброєю. Причиною цього конфлікт між ватажком "ЛНР" Ігорем Плотницьким та очільником так званого "МВС ЛНР" Ігорем Корнетом. Також  до окупованого Луганська увійшла велика колона вантажівок та військових з Донецька.

Радник глави МВС Зорян Шкіряк повідомив, що до окупованого обласного центру стягнули близько тисячі військових регулярної армії РФ. Загалом ситуація на Луганському напрямку у зоні АТО доволі напружена – на підступах до Кримського відбулося бойове зіткнення, яке тривало близько восьми годин. Силовики знищили чотирьох окупантів і поранили ще п’ятьох. На жаль, загинули і чотири українських військових, ще двоє були поранено. 

У Луганську тривають протистояння між бойовиками Плотницького і Корнета

У Луганську тривають протистояння між бойовиками Плотницького і Корнета

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація