Порошенко обіцяв посприяти поверненню Придністров'я до складу Молдови

Президент нагадав про підтримку Молдовою суверенітету та незалежності України.

Президент Петро Порошенко запевнив Молдову у готовності максимально сприяти відновленню молдавської територіальної цілісності.

Про це він сказав під час зустрічі з прем'єр-міністром Молдови Павлом Філіпом.

"Дуже вдячний уряду, прем'єр-міністру, парламенту Республіки Молдова за тверду підтримку суверенітету, територіальної цілісності та незалежності країни. Україна готова максимально сприяти відновленню територіальної цілісності, суверенітету республіки Молдова", - сказав він.

За словами Порошенка, Україна готова робити все можливе для "відновлення того, що 25 років тому було спровоковано і має важкі наслідки для сотень тисяч людей, які сьогодні проживають у Придністров'ї".

Окрім цього, Україна та Молдова завершать демаркацію Придністровської ділянки українсько-молдовського кордону. "Ми домовились, що ми зробимо все, щоб завершити це в найкоротші терміни", - сказав Порошенко.

Сторони також домовились про спільну роботу з розбудови прикордонної інфраструктури, в тому числі і у співпраці з партнерами з Єврособюзу.

У спільних планах країн й відкриття автомобільного руху через міст Брониця-Унгурь, початок практичної реалізації проекту будівництва мосту Ямпіль-Косеуць.

Нагадаємо, відкриття Кишиневом і Києвом першого спільного пункту контролю на придністровській ділянці кордону є провокацією. Про це заявили в невизнаній Придністровській Молдавській республіці (ПМР). 31 травня Молдова та Україна відкрили перший спільний пункт контролю на придністровській ділянці кордону. Відповідно до угоди, молдовські митники і прикордонники розташуються в пункті пропуску "Кучурган", на території України, що межує з придністровським пунктом пропуску "Первомайськ". 

Раніше у невизнаному Придністров'ї повідомили, що Україна заборонила транзит продовольчих продуктів до так званої "республіки" через свою територію. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація