Порошенко обіцяє винагороду до 3 млн грн за інформацію про нападників на Гонтареву

Порошенко обіцяє винагороду до 3 млн грн за інформацію про нападників на Гонтареву

Фото: УНІАН

Ексглава НБУ після ДТП нині лікується в Лондоні.

Експрезидент України й нардеп Петро Порошенко пообіцяв винагороду до 3 млн грн за інформацію про нападників на колишню голову Нацбанку Валерію Гонтареву.

"Щоби не дати не дуже активному слідству жодного шансу на бездіяльність, прийняв рішення призначити винагороду до трьох мільйонів гривень. Це - тим, хто надасть достовірну інформацію про замовника та виконавців про замахи на життя та майно Валерії Гонтарєвої, яка дозволить притягнути винних до відповідальності. Коло осіб, на які падають підозри, не таке вже й широке. Пальцем тикнеш - і попадеш. Але дуже важливо в легальний спосіб встановити і покарати злочинців. Щоби усе було за законом", - написав Порошенко у Facebook.

Днями вже ділився враженнями від спілкування з Валерією Гонтарєвою у Лондоні. ДТП, підпал машини й будинку - це помста...

Опубліковано Петром Порошенком Понеділок, 30 вересня 2019 р.
Фото: Facebook / Петро Порошенко

Нагадаємо, наприкінці серпня Валерію Гонтареву на пішохідному переході в Лондоні збив автомобіль. Ексчиновниця отримала переломи кісток стопи і перебуває у лікарні.

Після цього Печерський районний суд Києва дозволив Державному бюро розслідувань України застосувати до Гонтаревої силовий привід на допит. Ексглава НБУ фігурує у кримінальному провадженні, відкритому 31 липня 2019 року "за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами правління Національного банку України, які діяли з метою одержання неправомірної вигоди".

У ніч проти 5 вересня у Києві згорів автомобіль Audi А7, який зареєстрований на невістку Гонтаревої, яку також звуть Валерія. Після цього колишня глава НБУ заявила, що аварію в Лондоні і підпал вважає ланками одного і того ж ланцюга. Тим часом лондонська поліція розцінила наїзд автомобілем на Гонтареву як нещасний випадок.

Національний банк України зі свого боку заявив про тиск на Валерію Гонтареву, а також звернувся до правоохоронних органів з проханням забезпечити проведення оперативного неупередженого розслідування інцидентів та притягнути винних до відповідальності, забезпечити захист життя і здоров'я ексглави НБУ, поточного керівництва та співробітників Національного банку як конституційних прав кожного українця.

12 вересня у Києві за місцем прописки колишньої очільниці Національного банку Валерії Гонтаревої проводилися обшуки.

У ніч проти 17 вересня було підпалено будинок Гонтаревої під Києвом. Як повідомила ексглава НБУ, у її помешкання кинули пляшки із запальною сумішшю. Будинок вигорів вщент.

Водночас Гонтарева зазначила, що вдячна партії "Європейська солідарність" Порошенка за заяву політсили на її підтримку.

"За заяву я вдячна. За кожне слово. Кожному, хто сказав хоч слово. Тому що просто знищувати людину, як знищують мене, спалювати напалмом будинок..." - додала ексочільниця НБУ.

Це терор, мета якого залякати реформаторів, - Гонтарева про підпал свого будинку

Це терор, мета якого залякати реформаторів, - Гонтарева про підпал свого будинку

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Підпал будинку Гонтаревої
Наступна публікація